Altenew Beautiful day, olden but golden

Idag har jag ett blommigt kort att bjuda på där jag använt mitt favoritigaste favoritset från Altenew; Beautiful day. Jag tröttnar aldrig på dessa blommor och blad! De är fina hur jag än väljer att använda dem; färglagda, stämplade i lager (med delarna i setet), embossade på vellum eller delvis stämplad i lager och med sista lagret embossingdyna + skimrande pulver. 

Det finns säkert en uppsjö av andra tekniker att prova och älska men idag blev det en liten bukett med vitembossade, utstansade och infärgade blommor och blad. Den uppmärksamme ser kanske att hela den utstansade figuren är färgad, något jag sällan eller aldrig gör. Tror det får bli ändring på det framöver 🙂

Till kortet har jag använt vit cardstock, tillbehör för embossing (dyna, pulver, värmefön) och en embossingfolder från WRMK Next level som tyvärr inte finns i butiken längre, jag är osäker på om den går att beställa men kan vara värt att kolla upp. Varianten heter wave och innehåller två vågiga foldrar som ger ett mer tredimensionellt djup än “vanliga” embossingfoldrar!
Sen är förstås Altenews Beautiful day med tillhörande dies med på kortet, droppar (Sparkletz Ice) från Buttons galore and more och Distress oxides i olika rosa, gula, orange och gröna nyanser. Sist men inte minst har jag använt Celebrate die från MFT på svart cardstock i två lager och fäst på kortet. Som lim till dropparna har jag använt Multi medium matte från Ranger som är en av mina favoriter. Bakom blommorna gömmer sig mer lim och några distanskuddar.

Hoppas du vill testa att göra något liknande, det går ju att göra med vilken stämpel som helst, med eller utan dies! Utan dies innebär såklart att du får klippa själv, men det går ju det med 😉

Inläggsförfattare: Therese

Therese
En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn, Mama Elephant och Hero Arts.

Kommentera