Kort man behöver

Jag gissar att de allra flesta som gör kort har störst behov av olika typer av grattiskort, födelsedagskort tippar jag är nummer ett (en riktig lågoddsare 🙂 ). Så är det även för mig. Ändå visar det sig gång efter annan att jag inte har några på lager eller så har jag inte nåt som passar till just den hääär mottagaren. Konsekvensen blir så klart att panikpyssla i sista sekunden och det är ju inte alltid superlyckat.

I ett försök att få bukt med det så har jag på sistone valt att inte sätta text på alla kort utan lämnat dem blanka så att jag kan anpassa till situationen. Jag har också för avsikt att i sommar göra en hög med mera allmänna kort (som också ska lämnas blanka). Här kommer en kavalkad av produkter som jag tänker passar bra om man vill bygga upp ett litet förråd av födelsedagskort:

Lawn fawn – Giant Happy Birthday

Med den här på framsidan av ett kort så behöver man inte så mycket mer. Jag tänker mig den utstansad i enfärgad cardstock mot en snygg bakgrund, kanske nåt ink smooshat. Utstansad i holografiskt eller metllic lär den ju bli ”to dieeeee for”. 

Mama elephant – The birthday bash  (finns även dies till!)

Gillar man Mama elephant och söta små kreatur, då är den här ett måste. Den är superrolig att färglägga och täcker ett kort väl, man behöver inte göra så mycket mer. DT Caroline har gått steget längre och gjorde sina kort interaktiva, kolla här

My favourite things – Happy birthday background

Jag älskar ju MFTs bakgrundsstämplar, mycket pga av att de är gjorda av gammalt hederligt, rött gummi. Finns inget som stämplar bättre! En sån här bakgrund lämpar sig väl att stämpla ton i ton på färgad cardstock för en lite diskret framtoning. Men den lämpar sig minst lika väl till en knallig embossed resist med t ex nuvo shimmer powder

KaiserCraft – Oh happy day

Är man på jakt efter papper i en lite mer neutral  färgskala så kan jag varmt rekommendera det här blocket från Kaiser.  De har över huvud taget väldigt många block som man kan göra icke-puttinuttigfeminina kort av (men de har självklart såna block också!) Och gillar man stickers så har de sticker books till många av sina kollektioner. 

Whimsy stamps – Old fart

Det här är setet för vänner med en viss typ av humor. Jag har en känsla av att DT Malin kommer skicka mig kort med det här motivet resten av livet….

Altenew – One card

Ytterligare ett stämpelset med lite vassare ton än vanligt. Det kommer jag att skicka kort med till Malin 😉

Lawn fawn – Giant birthday messages

Ytterligare ett set för snabba enkla kort. Tänker att man stämplar någon av texterna direkt på sin kortbas, färglägger de ”ihåliga bokstäverna” (kanske i regnbågsfärger!) och sen lite stardust stickles på valda delar som avslutning. Vill man så finns det ett dieset till.

 

Altenew – Bunch of balloons

Embossingfolders, särskilt av typen 3D, kan bidra på SÅ många sätt till ett kort: som en diskret bakgrund, som ett huvudnummer eller som en del av motiv. Att embossa den här i metallic cardstock och sen bara en liten text nånstans – mums!

Fancy pants – Cake smash

Det ultimata födelsedagsblocket tror jag bestämt – ballonger, konfetti och tårtljus i en fenomenal blandning. Föreställ er vilket som av papperna som bakgrund, att man färglägger en stämpel från Giant birthday messages i matchande färger och sen stansar ut den och fäster den med 3D-kuddar. 

Det här inlägget gjorde att jag själv blev riktigt pysselnödig, hoppas du blev det också!

Önskar dig en riktigt skön sommar. Kom ihåg att Anna har semesterstängt v 29-32, det vill säga butiken stänger kl 15:00 den 16/7 och öppnar åter kl 11:00 den 17/8. Ordrar kommer att skickas sporadiskt så räkna med längre leveranstid. 

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera