Färga in embossade motiv från Altenew

Just nu är mitt skapande lika böljande som sommarhettan. Vissa dagar intensivt, sen svalnar det några dagar för att plocka upp de halvfärdiga projekten några dagar senare.

En av dessa varma dagar satt jag under parasollet och ägnade mig åt att färga in mina nya motiv från Altenews embossingfoldrar. Missa inte att surfa runt bland dessa. De är underbara!

Det finns flera sätt att färga in sina torrembossade alster. Man kan t.ex. färga in själva foldern med distressink innan man lägger pappret i den och kör igenom maskinen. Man kan ju såklart även använda färga in den efteråt med stora ink-blendersverktyg. Men Altenews vackra motiv inbjuder även till mer detaljerad färgläggning. Jag testar både med Altenews vattenlösliga akvarellpennor som du såklart får bäst precision med, men fastnar trots allt för Distress inks. Jag använder Rangers Detail ink Blending tool, det går finfint men när jag browsar runt i butiken ser jag att Altenew såklart har ett eget verktyg för ändamålet. Dem blir jag nyfiken på. Altenews grejer är alltid av hög kvalitet. Kan de vara ännu bättre tro? Du hittar hursomhelst båda alternativen här.

Det blir tre olika motiv, Beautiful Bergenia, Enchanting Vines och Daisy Bed. Ni kan se dem här.

Men det jag väljer att göra ett födelsedagskort till min mamma är detta.

Jag fortsätter med mina Altenew grejer och stansar ut texten från Fancy Celebrate Die och ramen Gem Frame Die i vitt. Dessa kan du be Anna beställa hem genom att mejla anna@pyssloteket.se.

Sen tar jag Rangers Emboss it Dabber, som du hittar tillsammans med andra embossingdynor och tillbehör , och embossar dem i ett transparent glittrigt pulver från Wow Embossing. Just detta hette Singin in the rain. Vet inte om det fortfarande går att få tag på, men det finns både Clear Sparkle och Clear Hologram Sparkle som är snarlikt och även Halo blir nog väldigt snyggt.

Jag dabbar lite på själva motivet oxå så det blir glittrigt här och där på bladen och pistillerna.

Ordet Celebrate stansar jag även ut i svart dekorgummi så det poppar upp från kortet. Jag ramar in motivet med svart Cardstock och fäster alltihop på en färdig vit kortbas 15×15 cm.

När man väl har ett par färglagda bakgrunder som dessa liggande går det fort att göra klart ett kort. Det blir väldigt elegant och mina släktingar åh:ar runt bordet. Sånt uppskattar ju en kortmakare eller hur?!

Inläggsförfattare: Karin Å

Att skapa med stämplar, dies, färg och stenciler... frågan är om det är en hobby, en terapi eller ett galet beroende. Haha! Jag har hållit på i över tolv år och skapar mest kort. Jag gillar olika stilar, att prova nya grejer och att köpa allt jag villhöver! ;-P

Kommentera