Sommarpysslarna – Katarina

Sommarpratare eller Sommarpysslare

Jag är rätt bra på båda.

Prata gör jag året runt, och rätt mycket faktiskt om jag får tro på vad mina vänner säger. Inte heller har jag svårt att prata inför publik. Däremot är jag inte så förtjust i att prata i telefon, det går bättre om jag har lurar i och samtidigt kan göra något annat, tex en hundpromenad, vika tvätt eller annat vardagligt.

Pysslar gör jag också året runt men i lite olika former beroende på väder och årstid. Jag älskar sol och värme och hävdar ofta att jag är född i fel land. Faktiskt så säger min blodgrupp att jag antingen kommer från Katalonien i Spanien eller från yttre rymden. Beroende på vem du frågar så blir ju svaret olika. Jag vill nog hävda att jag är en Alien som borde varit bosatt i Spanien.

Emellanåt blir det som för många andra, lite för mycket av allt. Jag vill hinna göra så mycket, och gärna allt på en gång. Om jag ska ge mig själv en diagnos så blir det en ”allt-eller-inget-person”. Det som är lite tokigt är att det sällan är den delen som heter ”inget”. Sedan så mitt i ordet ”allt” finns ordet stress. Ett ord som är så laddat. Jag känner stress över att jag känner stress. Kreativitet går inte ihop med stress. Inte för mig. Jag vet många som varvar ned med olika former av kreativitet. Jag försöker lära mig.

Att lära sig är också lite av mitt signum, det ingår i delen ”allt” i diagnosen. Ska jag hoppa på något nytt projekt så ska jag lära mig allt om det. Här görs ingenting halvdant. Ska jag bjuda på Bengalisk Buffé måste jag lära mig allt om maten i Bengalen, dvs att laga indiskt. Skaffar jag höns så blir jag förstås hönsexpert och är numera ansvarig för genbanken för den svenska lantrasen Hedemora. Vi verkar under Svenska Lanthönsklubben som i sin tur ligger under Statens jordbruksverk.

Ska jag sen lära mig eller testa något nytt pyssel så måste allt för det projektet införskaffas. Det kan handla om att göra så något ser rostigt ut, eller hur man gör osynliga bakgrunder. Det kanske framgår att det här med att vara osynlig eller göra något diskret det är inte riktigt min grej. Men jag försöker lära mig det också.

Jag försöker även lära mig att jag behöver inte allt nytt pyssel som kommer hem till Anna i butiken. Villhöver är ett populärt ord. Dock stannar jag inte där utan försöker verkligen hitta ett syfte till varför jag behöver det där nya. Och det vet ju alla, att syften inte är svåra att finna. Eftersom jag är bosatt inte alltför långt från Pyssloteket, det tar ungefär 40 minuter med bil, så hittar jag alltid olika ärenden in mot Stockholm så jag kan ta en sväng till butiken. Att prata bort någon timme eller två med Anna är verkligen inte svårt. Antingen har jag tusen frågor om någon produkt jag ännu inte testat och måste lära mig allt om den, eller så pratar vi musik och förstås då gärna hårdrock och festivaler som är ett intresse vi delar. Om jag har tur så träffar jag dessutom på någon ur Pysslotekets designteam i butiken och vips har vi pratat bort ytterligare en stund. För att spara tid i sitt liv kan man beställa i webbutiken med leverans till närmaste serviceombud, även det håller jag på att lära mig.

Varför jag ofta hittar anledningar till att åka en sväng mot Stockholm och Pyssloteket är för att jag bor på en ö utanför ön Vaxholm som ligger ca 4 mil från Valhallavägen. Det gör att paketleveransen inte kommer till mitt serviceombud så ofta och det är inte ofta jag lyckas få iväg beställningen så den tajmar utkörningen. Men jag försöker lära mig.

Och apropå att lära sig, jag tror nog att ni fått lära er en hel del om mig om ni orkat läsa hela vägen hit.

Tack så mycket till Pyssloteket och Designgänget för förtroendet. Att få den äran att skriva ett inlägg gjorde mig väldigt glad och stolt.

Jag då, vem är jag som skrivit allt det här. Jag heter Katarina, född 1972 i Skorpionens tecken, men det kanske ni redan har listat ut. Jag har en långhårig make, två långhåriga tonårsdöttrar, en långhårig katt, två korthåriga katter, en korthårig Border Collie, ett gäng fluffiga höns, ett antal Koi-fiskar i en damm, ett antal småfiskar i ett akvarium och just nu 8 kattungar i en härlig blandning.

Mig hittar ni på Instagram via @charmigtpyssel, https://www.instagram.com/charmigtpyssel/

Ni finner också mig och mitt hönsliv på @charmigtliv, https://www.instagram.com/charmigtliv/

Det här med Charmigt i namnet kommer sig helt enkelt av att jag under 12 år drivit salong (naglar och fransar) med namnet Charmigt.

Jag önskar er alla en härlig fortsättning på sommaren!

 

/Katarina

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera