Miniscener med oktoberskissen

Det där med att bygga scener är riktigt roligt och med Lawn Fawns stämplar så blir enkelt i och med att stämplarna är i samma stil och man kan mixa och matcha. För dagens inlägg så har jag använt oktober månads skiss och mönsterpapper från Lawn Fawns nya 6×6 block Sweater weather:

Jag plockade ut två matchande papper, bestämde vilken form jag ville ha i mitten och bestämde mig sedan för stämplar och tillbehör efter det. Till första kortet så plockade jag fram ett inte så ofta använt set men som jag absolut borde använda mer, Dad + Me. I det så finns dessa supersöta älgar men även ett par söta björnar. Dessutom så får man den matchande dammen, ån och bergen ihop med ”cigarerna” ;). Jag stämplade älgarna och färglade dem med alholbaserade pennor. Jag stämplade sedan upp de övriga stämplarna och använde mig av olika färger från Lawn Fawns stämpeldynor.

Bakgrunden är gjord på Ranger Distress White Heavy Stock där jag gjort lite ink blending med Distress Oxides. Jag heat embossade hälsningen på vanlig vit cardstock med embossingpulver i guld. Jag har sedan monterat de olika lagren med omväxlande 3D foam tape och Lawn Fawns glue tube.

Vimpeln är gjord med en Stitched Rectangle från Lawn Fawn som jag sedan klippt till en vimpelform. Det är väldigt enkelt. Man markerar mitten med en blyertspenna, så högt upp som man vill att vimpeln ska gå. Sedan klipper man från botten och upp till märket. Sedan klipper man från var sitt hörne in till mitten och vips så har man en snygg vimpel.

Nästa kort har det urgulliga äppelpappret som bakgrund. Med det så blev jag genast sugen på att plocka fram setet Tree before n’ afters. Jag stämplade upp två träd ihop med äpplena och färglade sedan med alkoholbaserade pennor. Jag valde att byta ut cirkelformen mot ett hjärta som jag skar ut med en hjärtdie från mina gömmor i Ranger Distress White Heavy Stock och där jag sedan gjort lite ink blending med Distress Oxides.

Jag heat embossade hälsningen på vanlig vit cardstock med embossingpulver i guld. Den är sedan utskuren med den största dien i Everyday Sentiment banners. Jag har förkortat den lite för att passa kortet. Jag har sedan monterat de olika lagren med omväxlande 3D foam tape och Lawn Fawns glue tube.

Lite detaljer med vit gelpenna fick avsluta.

Sista kortet ut plockar även med färgerna från mood boarden. Här har jag stämplat ekorrarna från Happy hugs stämpel set där även hälsningen kommer från.

Bakgrunden är gjord på samma sätt som ovan. Träden är gjorda med Tree border die där jag skurit ut lövkronorna från ett äldre mönsterpapper från Lawn Fawn.

Hoppas ni blivit inspirerade att testa på månadens skiss och att bygga lite scener med era stämplar. Om ni testar på och lägger ut på Instagram så tagga gärna inlägget med #pyssloteketmood och/eller #pyssloteketskiss.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera