Colorado Craft – snabbt och smidigt

Julkort är ju SÅ roligt att göra, åtminstone de 15 första…  Sen börjar det onekligen kännas kanske både lite tråkigt och lite stressat. Samtidigt vill jag inte att det ska vara allt för stor skillnad i kvalitet, jag vill att alla ska kännas handgjorda och lite speciella.

Då gäller det att hitta stämplar och/eller modeller som inte kräver så mycket …. ja, pill helt enkelt. Av den anledningen kommer det bli ganska många kort med stämplar från Colorado Craft company i år. De har supersöta motiv som jag tycker faktiskt gör sig bäst med en enkel, lite slarvig, färgläggning, gärna med vattenfärg.

Favoriten just nu är ”Best sledding”, två små möss som åker kana på en snögubbe.

Jag har helt enkelt embossat mina motiv på akvarellpapper och snabbt & slarvigt färglagt med mina distress inks som vattenfärger. Himlen var det som tog längst tid på grund av ytan, förstås. Istället för bara vatten har jag även använt shimmer spritz för att späda ut den blå färgen och det blev glittrigt och härligt. Snö gjorde jag med en vit penna.

Storleken på stämpeln gör att man inte rymmer så mycket annat lull så jag stansade bara ut motivet med en rektangulär die. Jag kände mig lite wild and crazy den här dan så det blev röda & blå kortbaser istället för mina vanliga vita.

Vad har du för knep när det gäller julkortsproduktionen?

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera