Giant Happy Halloween och lite Purrfectly Wicked

Nu är det endast två veckor kvar till Halloween och dags att få färdigt de där korten om man ska ha en chans att hinna posta dem innan själva händelsen 😉 Jag gjorde lite Halloween-kort under vår jubileumshelg (här kan du se lajven om du missade det) och fick faktiskt lite grejor över som jag tänkte göra kort av vid ett senare tillfälle. Nu kändes det ju som det var helt rätt tid att använda detta. Så, vad vart kvar då? Jo, ett stycke lila Happy Halloween gjord med nya dien Giant Happy Halloween från Lawn Fawn, och en söt orange kisse från stämpelsetet Purrfectly Wicked. Hmmm, vad gör man då med detta….

Kände för att prova på ett slim line kort den här gången och bläddrade bland mina dies och hittade Whimsy Stamps Slim Line Waves die. Tyckte lite det kunde tolkas som rök stigande från kitteln om man vände dien på sidan och kände helt plötsligt för lite ink blending. Tänkte mig en tradionell amerikansk Halloween-färgskala vilket innebar lila, grönt och orange. Så, med tanke på att jag hade en orange katt och en lila hälsning så fick bakgrunden helt sonika bli grön. Fram med lite gröna distress ink i färgerna Rustic Wilderness, Mowed Lawn och Twisted Citron. Jag blandade på ett Ranger Distress Heavy Stock och skar sedan ut detta med min die. Såg när jag skurit ut den att den perfekta färgen att matcha detta med skulle ju bli svart och att man switchade upp ram och innehåll så nästa steg blev så här:

Så… det kändes lite tomt på kortet, även om jag diggade början, så fram med stämpelsetet Purrfectly wicked igen och stämpla och färglägga lite extra bilder att fylla ut mitt kort med. När jag till slut var färdig så blev kortet så här:

Jag la till grytan och kompletterade med den stigande ”ångan” och ytterligare lite stjärnor längst upp. Jag färglade även de små söta flaskorna och böckerna och placerade ut dessa. Jag försökte hålla mig till färgskalan orange/grön/lila men la till lite svart för kitteln och brunt för böckerna och pallen.

Lite avslutande detaljer med vit gelpenna:

Med tanke på att jag fick ”två för en” vad gäller bakgrunden så blir det till att färglägga några figurer till från detta stämpelset och göra ytterligare en variant 🙂

Vad brukar du göra med figurer som blir ”över” från ditt kortmakeri eller använder du alltid upp allt du stämplat/klippt ut? Dela gärna med dig i veckotråden i Facebook-gruppen!

 

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera