Mera mixed media

I början av månaden hade, som ni säkert redan noterat här i blogg och i våra sociala medier, Pyssloteket personalfest 🙂 Vi videopysslade tillsammans efter en gemensam utmaning. Superkul verkligen! Vi hade bestämt att vi skulle inspireras av månadens moodboard samt låta tärningen bestämma några fler ”krav” på alstret.

Idag får ni se kortet som jag fick till den kvällen. Ni som hänger på Pysslotekets insta har kanske redan sett det under vår instahop dagen efter på Card Making Day men här kommer det igen…

Sååå kul att se vad olika vi alla i designteamet skapade den där kvällen så kika in där vettja!

Jag utgick ifrån moodboardens färger och och gjorde en bakgrund inspirerad av en av dt-kollega Tettiz lives i facebokkgruppen där hon jobbade i olika lager av akrylfärg mm, stenciler, stämplar mm.

Jag fingermålade med Dina Wakleys akrylfärger lite slarvigt, la på en stencil och tog bort färg i hålrummen med en babywipe. Det här upprepade jag rätt många gånger och dämpade emellanåt ner de skarpa färgerna med gesso. Plötsligt kände jag mig nöjd och stansade ut bakgrunden med en stitched rectangle (tror de kan vara de mesta använda diesen i min stash faktiskt…)

För att rama in bakgrunden och få den att poppa på kortbasen så hittade jag en spillbit mönstrat papper som passade perfekt i färg. Stämpeln är gammal som gatan och jag har inte en susning varifrån den kommer. Det finns säkert en massa liknande om du dammsuger stämpelkategorin eller från de märken som Anna kan ta hem. Annars finns det läckra lövdies som jag gärna hade använt i stället (om jag köpt dem…) Några i designteamet gjorde superläckert med dies från Hero Arts vill jag minnas.

Stickersen kommer naturligtvis från en av Timpans stickerbooks. De är verkligen sååå användbara. Du hittar de olika varianterna här.  Den doodlade ramen ritade jag naturligtvis med en ”Tettizpenna” dvs en uniball fineliner:)

Snart är det dags både för ny moodboard och ny personalfest det blir spännande att se vad vi hittar på då! Men först händer det andra grejer så håll utkik i facebookgruppen framöver. Det är där det händer! 🙂

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Kommentera