Här går vi all-in med heat embossing

November månads moodboard bjuder på en del, för mig, ovanliga färgskalor och bilder. Jag funderade länge och väl på vad jag skulle göra och kom inte riktigt framåt. Ibland fastnar man och enklast för mig då är att bara börja med det första som flög in i huvudet och låta det spinna loss därifrån. Min första tanke var mina embossingpulver i den färgskalan som fanns i moodboarden. Jag hade sett några läckra kort på Instagram och ville testa tekniken att kombinera många element med olika embossingpulver så, sagt och gjort.

Jag bestämde mig för att mina embossade element skulle vara löv så jag plockade fram ett äldre die set från Lawn Fawn som heter Stitched leaves. Jag embossade sedan en bunt med paneler med olika embossingpulver och embossing glitter från WOW; Iced Silver, Oceanic, Persian Indigo, Mermaid Tails, Mint Macaroon, Midnight Dream och Metalline First Frost och Rangers silver embossingpulver. Jag använde mig av Wows embossingdyna och tryckte bitar av cardstock direkt mot den och hällde sedan över embossingpulver och heat embossade med Wows embossingfön. De pulver som är embossing glitter har, som namnet säger, väldigt mycket glitter i sig och kan ibland vara svåra att få en bra embossing med endast ett lager. Då gör man bara om proceduren och embossar ett lager till så brukar det fungera väl. Alla mina papper var vita från början så ni kan se att pulvren täcker bra (det var endast den lila Persian Indigo jag behövde köra två varv på).

När jag sedan embossat mina papper så la jag ut mina dies ovanpå och körde igenom min Big Shot (jag gjorde även några kort med granar med dies från min samling):

När jag sedan stansat ut alla mina paneler så var det dags att arrangera korten. Jag bestämde mig för att göra ett slimline, ett mini slimline och så fick jag även löven att räcka till ett vanligt kort också:

För att få lite liv i panelerna så skvätte jag lite färg på dem först. Guldfärgen kommer från Gansai Tambis Starry colors vattenfärgsset och den blåa är distress ink i färgen Stormy sky. Jag har sedan monterat alla på en färgad panel och sedan fäst dem på en kortbas. Hösthälsningarna kommer från Lawn Fawns nya set Scripty autumn sentiments och julhälsningen kommer från setet Mice on ice som även inkluderar dien för Happy.

Det kan vara lite knepigt att få till en snygg stämpling/heat embossing på ett ord som har en die. I dessa fall brukar jag stansa först, montera tillbaka det stansade i negativet med lite washitape bakom pappret och sedan stämpla/heat embossa. Det är mycket enklare att pricka in stämplingen rätt då jämfört med att försöka få dien att passa över stämplingen.

Stänket på bakgrunden är gjort med distress ink i färgen Stormy sky som passade utmärkt mot de övriga heat embossade färgerna.

Jag använde Waffle flowers Nesting slim layers dies för att skära ut både den blåa och vita panelen. Alla löv är sedan monterade direkt ovanpå den vita panelen med Lawn Fawns glue tube.

Ordet ”autumn” har fått lite höjd för jag stansade ut ytterligare 3 lager och limmade ihop dessa. Det gör att ordet får lite mer stadga och sitter snyggare på panelen.

Hade några löv över så då blev det ett mini slimline kort efter lite egna mått. Jag skar ut en panel i måtten 6×3 inch och gjorde den blåa panelen snäppet större; 6,25×3,25 inch. Kortbasen gjorde jag av två överblivna paneler, den ena fick samma mått som den blåa 6,25×3,25 medans den andra blev 6,25×3,75 och så bigade jag den på 3,25. Man kunde då sätta ihop den som en kortbas och klistra den blåa panelen ovanpå. Lite omständigt kanske men jag ville ha ett vitt papper och skriva på, på insidan 😉

Guldstänket kommer från Gansai Tambis Starry colors vattenfärgsset.

Ni får ett sista bonuskort, fast med granar istället, gjort på samma sätt som de ovan;

Det var riktigt roligt att nörda in på lite extra heat embossing, testa gärna det med de dies du har hemma. I butiken finns ett stort urval av Wows embossingpulver och glöm inte att Anna kan ta hem om det inte finns hemma, bara att skicka ett mail.

I helgen startade även vår Cybercrop där det finns en mängd utmaningar att sätta tänderna i. Allt händer i vår Facebook-grupp så hoppa över där och läs, inspireras och ladda sedan upp dina egna bidrag.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera