Dopkort med Mama Elephant – Wish upon a star

Jag fick den stora äran att blir ombedd att göra dopkort. Fyra stycken. Till samma dop. Vad gör man då?

Beställningen löd att min kollega ville ha två kort men namnen på framsidan till sina två barnbarn, sen ville hennes syster köpa två lite enklare kort till samma dop. Länge var jag inne på att göra fyra HELT olika kort, att det skulle kännas lite beige om de var allt för lika, men sen gör ju inspirationen som den vill till sist. Och man ska bara tacka och ta emot att den ens infinner sig, tänker jag.

Det utmynnade i som ett litet set av kort som väldigt tydligt hör ihop: alla fyra gjck i blå toner, hade stjärnor i nån form och till samtliga använde jag motiv från Mama Elephants ”Wish upon a star”, en lite äldre go’bit som jag kommer tillbaka till med jämna mellanrum.

Till det första kortet använde jag distress sprayer, både vanliga och oxide, för att göra en blå skimrande bakgrund. Med en gammal die från Sizzix och metallic cardstock från Lawn fawn gjorde jag infällda stjärnor. Samma cardstock har jag använt med MFTs alfadies som jag tror heter ”Little letters” men tyvärr inte verkar tillverkas längre. För att rymma stjärndien så blev det ett ganska stort kort, 5 1/2 ” i kvadrat.

Eftersom det första namnkortet blev av den större modellen så fick namnkort nummer två bli det också, den här gången i slimlineformat (3,5 * 8,5″)

Det blev moln med distress ink och en molnstencil från MFT och bokstäver med Lawn Fawns ”Oliver’s stitched ABC’s”. Tilltalsnamnet fick bling i form av stickles, färgen ”Stardust”

Över till de enklare korten.

Till det första av de två grävde jag fram ytterligare en gammal stjärndie, denna vill jag påstå kommer från MFT men jag hittar den ingenstans så det kan vara så att jag minns fel. Texten kommer från hÄnglar & Wings, ”Välkommen till världen”.

Jag hittade en stuvbit av en blå, ganska slät, skimrande cardstock som jag gärna skulle äga mer av. Den blev fin till stjärnorna.

Så till det sista kortet. Som egentligen var det första jag gjorde och som jäklades så in i bäng att jag nästan gav upp hela projektet. Men skam den som ger sig!

Det blev två stenciler till bakgrunden, en med moln och en med stjärnor. Stjärnorna, som från början var lila pga smutsig blending tool (ett av alla tok) täckte jag med stickles, även här i Stardust.

Om ni undrar över den oortodoxa placeringen av en remsa glittrig cardstock så beror det på att jag kapat panelen för kort och var tvungen skarva. Det var efter att jag skurit loss den från den första kortbasen och monterat om den på en ny…. Den söta lilla stjärnan på snöret kommer från Buttons Galore, ”Starry sky”.

Mitt personliga favoritkort blev det näst sista, med den sovande kaninen. Och beställaren, hon blev nöjd och näst intill fällde en tår.

Nästa gång jag bloggar så är vi en bra bit inne i december och då är det inte omöjligt att vi har nya upptåg på gång. Du följer oss väl här, på Insta och på Facebook?

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera