Lawn Fawns Special delivery

När jag tittade på Malins moodboard och fick syn på bilden med fågeln som sprider sina vingar så blev jag direkt sugen på att använda Lawn Fawn setet Special delivery som innehåller en söt liten uggla (och även en annan fågel). Setet kom ut till förra årets Alla hjärtans dag men jag plockade inte upp det förrän till sommaren då jag blev sugen på att göra Harry Potter-kort och ugglan passade perfekt som Hedvig 😉

Jag tog lite inspiration från Lawn Fawns inspiration week där det bland annat fanns kort med maffiga färgsprakande bakgrunder och tänkte att ”det var jag sugen på att skapa”. Det blev till slut 4 kort;

Jag plockade fram mina Nuvo Shimmer Powders som inte alls fått tillräckligt med kärlek på sista tiden och satte mig att göra bakgrunder. Jag ÄLSKAR verkligen att göra bakgrunder, bara få leka med färg och se vart det tar vägen. Nyckeln här var att se till att färgen inte spred sig över hela panelen utan hålla sig till ena hörnet och låta färgen vandra. Det är Nuvo Shimmer Powders perfekta för. Jag målade den delen av pappret som jag ville ha färg på med vatten och strödde sedan ut LITE pulver från ett par färger och sprayade sedan med vatten och lät färgerna vandra inom det vattenmålade området. För att få den riktigt dramatiska blå färgen har jag använt färgen Metorite shower men även Violet brocade och Lilac waterfalls. För det röda kortet så var det istället den gula Sunray Crosette ihop med Catherine wheel och Cherry Bomb. Om du inte har provat Nuvo Shimmer powders så rekommenderar jag dem verkligen, de är väldigt roliga att leka med. Bakgrunderna fick även stänk med Dina Wakleys vita akrylfärg samt lite guldstänk från Gansai Tambi Starry colors (vattenfärg).

Stämplarna har jag stämplat med Versafine Black Onyx stämpedyna och färglagt med vattenfärgspennor från mina gömmor. De är sedan utklippa med Special Delivery koordinerande dies.

Detta kortet har fått hälsningen ”Happy mail” från Lawn Fawn setet Happy, happy, happy heat embossad med guld.

Detta kort fick istället hälsningen ”Happy birthday”. Jag har använt Simple Wavy banners för att skära ut bannern. Jag älskar de små stämplarna som man kan stämpla på brevet i kuvertet, speciellt den som säger ”You are a hoot” 😉

Detta kort vart snäppet ljusare (mer av Lilac waterfalls och här har även färgen Blue blitz fått vara med och leka). Stämpeln kommer från stämpelsetet Wavy sayings och är utskuret med en Simple Wavy banner.

Sista kortet ut fick bli mer Alla hjärtans dag-betonat då jag även använde den roliga hälsningen i stämpelsetet ”Owl you need is love” ihop med ”and this awesome card”. Älskar Lawn Fawns texter. Den här bakgrunden fick ytterligare ett lager färg på sig med hjälp av Distress Oxide Kitsch flamingo och en hjärtstencil från mina gömmor. Liknande finns i butiken från Lawn Fawns sortiment och heter Lots of love background.

Är det något som för tillfället är slut i butiken, glöm inte bort att du numera kan använda den nya ”Bevaka”-funktionen. Då får du ett mail nästa gången varan är i lager!

Skapar du också något med Pysslotekets moodboard, glöm inte att dela det med oss antingen i Pysslotekets Facebook-grupp eller på Instagram och hashtagga då med #pyssloteketmood.

 

 

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Kommentera