Kondoleanskort med Altenew och Hänglar&Wings

Kondoleanskort är något av det svåraste som finns att skapa tycker jag. Man blir oerhört självkritisk och allting känns fel, opassande, för glatt, för dystert osv.
Inte minst, vad i hela friden ska man skriva på kortet då?
Som tur är har jag inte behövt den här typen av kort särskilt många gånger.

Idag tänkte jag visa dig två. Jag köpte en 3d-embossingfolder i butiken i lördags. Den från Altenew och heter Woods Rose.

Jag torrembossade två bitar med akvarellpapper. Jag valde att lägga pappret på diagonalen så jag får min blomma ”stående” på kortet.
Eftersom jag inte vill beskära blomman så kommer det ge mig ett annorlunda kortformat också… :O

Efter att jag torrembossat pappret så blöter jag en liten del i taget med pensel och rent vatten. Jag tar sedan akvarellfärg och droppar i den där jag vill att min blomma/blad ska vara som mörkast. Sedan låter jag färgen och vattnet göra resten. När det torkat går jag in igen med mer färg och lägger på mer färg på valda ställen för kontrast. Antingen med en tjockare koncentration av samma färg eller med en mörkare nyans.

Texten kommer från Hänglar&Wings och stämpelsetet Sympati. En massa fina ord för svåra stunder.

Jag gjorde ett i gult också på samma sätt.

 När jag var klar med själva motivet färglade jag bakgrunden på samma sätt. Först med rent vatten för att sedan droppa i färgen närmast stammen och låta den sprida sig utåt.
På det sättet slipper man skarpa linjer om man inte vill ha dem.
Jag monterade mina akvarellpapper på svart cardstock och skar försiktigt runt om med skalpell och de fiffiga linjalerna från My sweet petunia, på det sättet fick jag en jämna svart kant. På samma sätt monterade jag vänsterkanten på en stor kortbas och skar sedan manuellt de andra sidorna. Det färdiga kortet är ca 12,5×17 cm.

Vad tycker ni? Fungerar de som kondoleanskort?

Du missar väl inte att det fullkomligt rasar in leveranser just nu? Artiklarna skapas vartefter Anna beslutar sig för att ta hem dem, så ser du något du vill ha, lägg en bevakning på det så kommer det ett mail i samma stund som Anna levererar in det. På det sättet kan du kasta dig över nyheterna, förhoppningsvis innan någon annan hinner före. 😉

Ha en fortsatt fin dag!

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Kommentera