CAS och Distresser

Hej!

När vi bestämde att vi skulle ha en temavecka med Distresser så blev jag fundersam över vad jag skulle kunna bidra med. Mina DT-kollegor är ju galet duktiga på att göra underbara bakgrunder med massa fina färger och mönster. Det är sånt som jag inte behärskar. Jag är ju en CAS-tjej ut i fingertopparna. Kloka Anna sa då att det är väl perfekt att kunna visa hur man kan använda distresser och ändå hålla stilen Clean & Simple. Så här kommer då mitt försök att ge er lite distressinspiration.

OBS! Ni har väl inte missat erbjudandet köp 5 betala för 4 -billigaste varan på köpet (gäller Distress Inks och Oxide dynor, ink blending tool och ink blending foams). Priset justeras manuellt efter lagd order.

Först ut ett kort med en liten bakgrund av Distress Oxide i Kitsch Flamingo. Att använda distresser på det här sättet gör jag ofta och jag använder Blending Brushes.

Stämplarna kommer från MFT och jag förbeställde de med Anna tidigare i våras.

Ett annat tacksamt sätt att använda sina distresser på är att göra distressrutor. Här har jag gjort tre stycken rutor med tre av mina favoritfärger.

Detta kortet är inte riktigt CAS men jag tycker att det ser ganska ”cleant” ut ändå. Stämplarna är Avery Elle -Bunnies och Avery Elle -Loads of Wishes.

Näst ut är ett Mors Dag kort där jag har stämplat med Distress Oxide i färgerna Spun Sugar, Kitsch Flamingo, Tumbled Glass och Salty Ocean. Stäplarna är från Altenew –Billowing Blossoms och Floral Shadow (förbeställde den vid senaste förbeställningen av Altenew som Anna erbjöd). Bokstäverna är också från Altenew -Caps Bold Alphabet Die. Blingstenarna från Buttons Galore är så roliga att använda.

Jag imponeras av alla som bygger upp stora härliga scener på sina kort men jag har istället försökt göra miniscener på dessa fyra kort för att behålla korten CAS. Det är Distress Oxide jag använt på alla korten.

På första kortet har jag använt stämplar från Avery Elle -Flamazing. Till molnen har jag använt Tumbled Glass och Scattered Straw fick bli sanden.

Ni har väl inte missat att ni kan förbeställa från Mama Elephant. Ni har till 1/6 på er att maila till Anna om ni vill beställa något. Ni kan t.ex. kolla med Anna om hon får tag på detta set som heter Shall We Dance. Urgulligt om ni frågar mig! Stencilen med stjärnorna är från Kaiser Kraft och jag har använt Kitsch Flamingo till den. Gräset är Cracked Pistachio. Grattiskramar kommer från setet Babylycka från Hänglar&Wings.

Moln i massa härliga Oxidfärger. Elefantstämpel från Mama Elephant -Fly With Me. Babylycka är från Hänglar&Wings och setet Babylycka.

Cirkeln är infärgad med Salty Ocean. Kaninen kommer från Mama Elephant -Up with love.

När vi planerade denna distressvecka hade vi också en tanke om att vi skulle utmana oss själva i att använda färger som vi inte använder så mycket/inte gillar. Jag har gjort just detta. Det här är färger som inte används alltför ofta av mig med undantag för Scattered Straw.

Jag skar ner min blendade bakgrund och stämplade med Altenew -Floral Shadow (maila Anna om du är intresserad av denna).

Sist ut är ett kort gjort med samma färger som ovan. Jag drog dynan mot en bit plast och sen sprayade jag med vatten och duttade min plastbit på mitt papper. Jag började med Candied Apple (min minst använda Oxide) och det såg mest ut som en blodfläck…. Jag gjorde sen likadant med de andra två färgerna. Eftersom jag redan från början hade en tanke om att stansa ut en cirkel från min bakgrund så struntade jag i att försöka få till en snygg form när jag duttade plasten.

Texten och dien är från ett gammalt set från Avery Elle.

Ha en fin dag!

Kram Åsa

 

 

 

Inläggsförfattare: Åsa

Att få vara kreativ på något sätt är nödvändigt för mig. Det ger mig ett lugn och är en fullkomlig avkoppling. Jag började som kortmakare men gick över till layouter för att det sista året bara göra kort. Jag älskar CAS och det mesta jag skapar är i den stilen. Rosa är absoluta favoritfärgen och jag använder nästan uteslutande vit kortbas. Jag kan aldrig få nog av stämplar, det finns alltid något man villhöver, och jag har svårt att säga vilka märken som är favoriter men hjärtat klappar alltid lite extra för My Favorite Things, Whimsy Stamps, Mama Elephant och Lawn Fawn.

Kommentera