Giant Happy Birthday från Lawn Fawn

Födelsedagskort kan man inte ha för många av på lager. Alltid är det någon i ens närhet som fyller år. idag vill jag visa ett kort som är enkelt men effektfullt.

Med hjälp av 3D embossing foldern ”Doily” från Sizzix så skapade jag bakgrunden. Jag körde akvarellpapper i foldern och sen embossade jag upphöjningen med clear embossing pulver. För att embossa upphöjningen så ta först antistatpulver över hela ytan, dra sen lätt försiktigt embossingdynan över det upphöjda. Sen är det dags att strö över embossingpulvret. Den här gången valde jag clear då jag ville behålla färgen från pappret.

Efter det så färgade jag in pappret med en Distress Oxide i färgen ”Evergreen bough”. Sen tog jag en mjuk trasa och torkade försiktigt bort färgen från den embossade ytan.

Sen var det dags att få till en grattishälsning. Jag gillar verkligen de stora texterna från Lawn Fawn, de är väldigt effektfulla. Här har jag heat embossat en bit papper med ett glittrigt pulver från Wow, sen skar jag ut med Happy Birthday. För att få lite höjd så skar jag ut orden flera gånger i vitt lite tjockare papper och färgade in med Distress Oxide i färgen Villainous Potion med hjälp av en Blending brush, på så sätt fick jag färg runt om texten också. Sen limmade jag ihop alla lager och försköt det glittriga lagret lite så jag fick en skugga från det undre lagret.

Den lilla texten ned till höger kommer från Tim Holtz från en metallic stickers book som jag satt fast med distanskuddar. Kortet är sen monterat på en färdig kortbas i vaniljfärg, den är så snygg och jag tycker det gör att kortet känns lite lyxigare än när kortbasen är i vitt.

Materiallista:

Jag hoppas jag fått inspirera dig och att du hittar några sköna pysselstunder i sommar!

/Dt – Katti

 

 

 

Inläggsförfattare: Katti

Pysslande hönsmamma boendes i skärgården utanför Stockholm. Gillar klet och kladd, grunge och vintage. Pysslar gärna med mixed media. Jag kastar mig ofta ut på främmande hav och testar nya tekniker, prylar, färger och andra mediums.

Kommentera