Tettiz tolkar Inktober: Mermaid Lagoon

Jag skulle tolka den nionde färgen i vår Inktoberlista – Mermaid Lagoon – men tappade tråden och råkade använda andra blåa toner till bakgrunderna… Nåväl, det är tanken som räknas, eller hur?

Bakgrunderna är gjorda med Distress Oxides och vatten med en teknik som kallas ink smooshing. Det innebär att du trycker din dyna mot ett vattentåligt underlag (t.ex. en glass mat eller ett craft sheet), sprayar vatten över färgen, sprider ut den lite med ett finger/en pensel och sen trycker ner en bit papper (gärna akvarellpapper) mot färgen. Jag brukar ta en färg, torka, ta mer färg, torka, ta en annan färg, torka… Ja, ni fattar säkert galoppen. Det är lätt att få till riktigt härliga bakgrunder med denna teknik.

Till det första kortet har jag stämplat och embossat ’Grattis’ på svart cardstock, monterat fast med 3D-kuddar och sen hittade jag en färdig liten orange fjäril från Visible Images set Wings of Change som jag använde som dekoration. Bakgrunden fäste jag sen på svart cardstock och en färdigt kortbas.

På kort nummer två satte jag fast en liten apa som kommer från Mama Elephants set Stackable Cuties – han hade legat i min låda med blandat ett bra tag, så det kändes bra att använda honom. Jag har en förmåga att stämpla och färglägga och sen samla på hög, så ibland är det bra att utmana sig själv att använda sina färdiga motiv. Till den apan passade stickers från Tim Holtz Small talk Snarky perfekt!

Min vana trogen har jag ritat ram med Finelinerpenna, färglagt med alkoholbaserade pennorNeenah cardstock och lagt till lite ’blänk’ med vit Signopenna.

Glöm nu inte bort att Anna har ett fint erbjudande till och med den 14 oktober:
Köp 5 Oxides och/eller Mini-Distressdynor – betala för 4.
Priset justeras i efterhand och blandar man så är det billigast på köpet.

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar