Embossingtekniker

Nu i november har vi döpt om denna gråa och trista månad till Wowember. Tanken med Wowember är att vi vill ge lite extra fokus på just embossingpulver från WOW men också självklart just på själva ämnet heatembossing. Från idag 1 november till den 10 november så får du 15% rabatt på alla tillbehör från WOW. Så som embossingdyna, refill, heat-tool osv. Alltså inte själva embossingpulvren, rabatten gäller endast tillbehören.

I dagens inlägg tänkte jag ge lite inspiration på olika sätt att använda embossing. Är du alldeles ny vad gäller embossing, så finns en video på vår Youtubekanal med grundlig intro till det hela. Katti har också gjort en video där hon visar skillnaden på de olika embossingpulvren. Man går ju lätt vilse i alla namn: super fine, rich, metallic, twinkle, ultra high och allt vad det heter.

I somras visade Marianne en cool teknik där hon kombinerar torrembossing med värmeembossing. På så sätt har hon fått en upphöjd del respektive nedsänkt del som färgats med embossingpulver. Ett enkelt sätt att få två i ett!

Råkar man ha en stor bakgrundsstämpel på lager så kan man embossa den och sedan färglägga på olika sätt. Nedan ser du exempel på hur Karin har färglagt med akvarellfärger. Man kan också färga in med ink smooshing eller genom vanliga distresser. Har man ingen bakgrundsstämpel går det ju minst lika bra att göra ett eget mönster genom att kombinera olika lösa stämplar.

På det här kortet har jag använt mig av en teknik som heter iron off. Då embossar man först ett mönster, därefter färgar man in bakgrunden och till sist stryker man av embossingen med ett strykjärn. På så sätt får man ett mönster som påminner om batik.

Icke att förglömma är de gamla hederliga sätten att embossa. Karin visade igår hur man embossar die cuts och här visar Tettiz hur hon använder en embossad bakgrund som en detalj i sitt kort.

Hoppas du fick lite inspiration av mina tips och embossar för fulla muggar resten av månaden!

Inläggsförfattare: Caroline

Pyssel är för mig, som nog för många andra, en frizon. En terapi. Håller mig (än så länge?) till kort. Favoritmärken: lite av varje, men nog mestadels Mama Elephant och Altenew för tillfället.

Lämna ett svar