Tekniktisdag #14 – falsk akvarell 2

Idag ska vi göra en mer kontrollerad form av falsk akvarell än vi gjorde förra tisdagen. Till den här tekniken behövs distress ink pads (eller annan vattenlöslig dyna), akvarellpapper, vatten och pensel. För bästa resultat är tydliga, gärna grafiska, konturstämplar att fördera (med konturstämplar menar jag såna som är lämpliga att färglägga, som bara har konturerna). Jag kommer använda en stjärna från Lawn fawns ”Trim the tree” men den här sortens stämplar finns på många olika ark, ofta som lite ”utfyllnad”.

 20 (1)

Jag har skurit till mitt akvarellpapper i det mått jag vill ha plus att jag har preppat genom att embossa en liten hälsning med guldfärgat embosspulver. Sen stämplar jag mina stjärnor i små kluster över pappret.

20 (2)

När jag är nöjd med utseendet så tar jag min pensel, doppar den i vatten och skvätter det över kortet. Jag vill att vattendropparna ska landa på mina stjärnor i så stor utsträckning som möjligt. Blir det jättestora droppar kan det vara bra att ta en bit hushållpapper och försiktigt suga upp lite av vattnet.

20 (3)

Sen är det bara att vänta och låta vattnet reagera med färgen. När det har torkat något så när och jag börjar se det färdiga resultatet brukar jag ta fram penseln igen och fylla på med droppar där jag tycker det saknas.

20 (4)

När jag var nöjd med utseendet och pappret var helt torrt så embossade jag några små stjärnor här och där, dels för att fylla ut, dels för att återknyta till guldfärgen i texten. Jag valde att montera på en röd fotomatta, men hade lika gärna kunnat använda brun eller grön, och det monterade jag i sin tur på kortet med distanstejp.

20 (5)

Två exempel till på samma teknik:

kort86-1 kort87-1

Tack för idag! / Babsan

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar