Tekniktisdag #23 – mera falsk akvarell

När jag visade falsk akvarell i höstas så använde jag mig av en teknik där jag överförde färg från distress inks till mitt teflonark och därifrån till min stämpel (TT#13). Det ger en mjukare färg och ett  lite suddigare tryck. Den här varianten ger ett mer färgsprakande avtryck men fortfarande inte lika ”krispigt” och rent som när man bara stämplar rakt upp och ner på ett papper.

Jag kommer använda mig av akvarellpapper, en bakgrundsstämpel, distress inks och min minimister.

23 (1)

Jag börjar med att fästa min stämpel på mitt akrylblock även om jag egentligen inte behöver det. Jag upplever att stämpeln ligger mera stilla och inte glider runt lika lätt på underlaget. Sen färgar jag in stämpeln med distress ink. Jag har valt tre nyanser och lägger på den ljusaste först, sen mellantonen och sist den mörkaste för att inte förorena de ljusare dynorna. Jag sprayar också på lite vatten för att lösa upp färgintensiteten lite och ge en snyggare övergång mellan färgzonerna.

23 (2)

Sen trycker jag mitt papper mot min stämpel istället för, som brukligt är, åt andra hållet. Jag pressar ner pappret lite försiktigt för att försäkra mig om att få ett bra tryck. Observera att om det är mycket vatten på stämpeln bör man pressa med ganska lätt hand för att inte vattnet ska sprida sig och göra pölar.

23 (3)

Så här blev mitt avtryck. Inte helt perfekt, lite småsuddigt men inte heller så blekt som med förut nämnda teknik.

23 (4)

Och mitt färdiga kort:

23 (5)

Färgglada hälsningar / Babsan

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

0 reaktioner på ”Tekniktisdag #23 – mera falsk akvarell

  Falsk akvarell | Pysslotekets blogg

  (6 april, 2015 kl. 07:07)

  […] hennes tekniktisdagar är bara sååå inspirerande. Idag kommer ni få se kort jag gjort med falsk akvarellteknik med en alldeles sprillans ny DD stämpel som jag bett Anna ta hem till mej. Så läcker att leka […]

  Shaky shaky | Pysslotekets blogg

  (21 september, 2015 kl. 07:01)

  […] på med skakströssel! 🙂 Här ser man ju knappt vad det står i bakgrunden men men still learning! Falsk akvarellstämplad bakgrund och skakmellanrum med hjälp av dekorgummi. Simply the best enligt min mening. […]

Lämna ett svar