Map of the World + Distress Markers = steg-för-steg

Jag har länge gått och suktat efter en speciell stämpel – kartälskare som jag är – och nu har jag den äntligen i min ägo! Min tanke var att jag skulle stämpla på akvarellpapper och färglägga stämpeln med Distress markers och jag passade på att göra en liten steg-för-steg för att visa hur jag har gjort.

Bestfriend_Pysslo02

1. Jag stämplade kartan med svart stämpeldyna – viktigt att det är en vattenfast dyna (t.ex. Archival) om man ska måla med vatten. Distresspennor och vattenpenseln från Prima åkte också fram.

Bestfriend_Pysslo03

2. När stämpelfärgen hade torkat ordentligt så började jag måla med penselspetsen på Distresspennan. Jag ritar några streck där jag vill ha färgen. Där jag lägger strecken tänker jag mig att det ska vara lite starkare färg och att jag därifrån ”drar ut” färgen med penseln. OBS! Ju ”färskare” strecken är, desto lättare är de att ”dra ut”, så jag ritar bara några korta streck åt gången.

Bestfriend_Pysslo04

3. Först målar jag vattnet…

Bestfriend_Pysslo05

4. …sedan land.

Bestfriend_Pysslo06

5. Dessa färger har jag använt för kartan.

Bestfriend_Pysslo07

6. Om man inte vill använda pennorna direkt på pappret så kan man också måla lite på en akrylkloss och ta upp färgen med penseln. Det gör jag gärna när jag ska bättra på lite här och där, när jag inte vill få för mycket färg på motivet.

Så här blev till slut kortet som jag gjorde med min målade karta:

Bestfriend_Pysslo01

Jag ser att stämpeln för tillfället är slut, men den kommer säkert in i lager igen snart – man kan också be Anna lite snällt, så beställer hon hem. Den kommer från Hero Arts och heter ”Map of the World”.

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

0 reaktioner på ”Map of the World + Distress Markers = steg-för-steg

  zarischka

  (18 januari, 2016 kl. 10:57)

  HIRP!! Herrejössesamaliaiminlillamiljökasse, liksom. Alldeles för snyggt, jag blir ju kär! ♥

   Tettiz

   (18 januari, 2016 kl. 12:35)

   Men ååååh, sötaste Z! Tack!! 😀

  […] med setet ”Pretty Poppies” och färglagt det med distress markers. Jag använder mig av samma teknik som Tettiz förklarade så bra med sitt vackra kart-kort, häromdagen, och jag har ritat dit egna stjälkar (och det blev visst en knopp också, fast en […]

  soffie73

  (20 januari, 2016 kl. 21:17)

  En till kartgalning här! Älskar stämpeln och du har gjort ett underbart kort!

   Tettiz

   (27 januari, 2016 kl. 09:26)

   Tack snälla!! Visst är kartor såå användbara och fina?!! 😀

  […] har färglagt med distress markers, enligt samma teknik som Tettiz visat nyligen, och sen har jag pyntat med Glossy Accents, Wink of Stella-skimmer, lite bling, matchande […]

Lämna ett svar