ATC – Artist Trading Cards

Idag, kära pappersnördar, ska jag visa något som jag bara testat en gång förut, och det var i tidernas begynnelse… Eller ja, på den tiden då jag var ganska mycket nybörjare på det mesta vad papperspyssel heter. Det jag testade då, och för några veckor sen igen, är ATC – eller Artist Trading Cards, som förkortningen står för.

ATC är små kort, storleken är alltid densamma, med måtten 2,5 x 3,5 inches – eller ca 6,4 x 8,9 cm. Man dekorerar – stämplar, målar, ritar – på vilket sätt man vill. Dessa kort brukar delas in i unika (när man göra flera olika kort), editioner (när man gör ett antal likadana kort) och serier (när man skapar t.ex. utifrån ett tema, men korten inte blir identiska).

Alla kort som ingår i en serie numreras och alla kort ska märkas på baksidan med namn, årtal och mailadress (eller annan kontaktuppgift).

När jag var på träff för några veckor sedan, så var en av utmaningarna att göra ATC-kort och jag gjorde en serie. Temat man skulle utgå ifrån var ”Med hjärta och hjärna” och så här ser mina färdiga kort ut:

ATC_Regnbåge_Pysslo

Jag ville göra korten så att man tydligt såg en koppling mellan dem, men jag ville också att de skulle vara uppenbart olika, så jag gav dem olika färger. Eftersom jag är en sucker för regnbågens alla färger, så blev det lite grann åt det hållet. 🙂

Om ni inte har testat att göra ATC-kort så GÖR det! Det är roligt, och meningen är också att man ska byta med andra som gör ATC-kort – tänk vad mycket härlig inspiration att få!! 😀

Tack för titten och pyssla lugnt!
PyssloSignaturTettiz

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser för Pyssloteket (just nu online) bland annat kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

1 reaktion på ”ATC – Artist Trading Cards

    Anna

    (8 maj, 2016 kl. 10:17)

    Åhh!! Dom är så snygga!! Härligt färgglada ♡ kram Anna 🙂

Kommentera