Stansa med Cuttlebuggen

Vilka plattor använder man till de olika diesen? Häng med så visar jag!

DSC_8154

till Timpans bigz dvs Sizzix’ tjocka dies använder man sina båda B-plattor och dien emellan. Förslagsvis den repigaste plattan mot den sida som skär på dien! Alltså B+die+B (och pappret emellan mot den platta som är repigast)

DSC_8156

Till tunnare dies från tillverkare som, Memory box, Lawn Fawn, Marianne Design, Spellbinders och gamla hederliga Quickutz använder man A, C och B plattorna

Jag använder alltid mina B-plattor mot skärytan på diesen när jag gör rätt 🙂 då håller sig C-plattan fräsch! På bilden ligger diesen med skärytan uppåt då blir receptet A+C+papper+die uppåt+B. Vill man hellre lägga dien nedåt på pappret gör man tvärtom. A+B+papper+die nedåt+C.

Det gäller att hålla tungan rätt i munnen så man får skärytan på dien mot den platta man vill ska bli repig 🙂

DSC_8159

Sizzix gör en något tjockare variant som de kallar decorative strip die. Då är det A+B+die+papper+B som gäller. Se bilden nedan!

DSC_8160

Lycka till!

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar