Stämpelförvaring

Jag har under alla år gått igenom otaliga sätt att förvara mina stämplar: i lådor, i pärmar på laminerad plast, i pärmar med fotofickor osv osv. Förra året så gick jag över till att förvara alla clearstamps i plastfickor från Avery Elle som jag sen ställer i en IKEA-låda. För att ge plastfickan stadga så använder jag antingen en bit cardstock eller den kartong som kom stämplarna kom med. Fördelen med det senare är att då är stämplarna uppmärkta och klara med en gång!  Finns det tillhörande dies så förvarar jag dem på ”baksidan” i samma ficka.

20160814_125723

Givetvis var ju bl a Altenew tvungna att komma med set som var för stora för de vanliga plastfickorna så de har fått bo kvar i originalförpackningen. Efter att ha använt stämplarna några gånger så ser ju inte förpackningen särskilt rolig ut – om det ens är nåt kvar av den – men DÅ kom vår fantastiska DT-Malin på en lösning: Simple stories har plastfickor  som egentligen är tänkta för scrap/PL men har det perfekta måttet 6×8″!

20160814_125632

De förvarar jag sen liggande i en likadan låda som de mindre:

20160814_125704

Jag har valt lådan för att det passar bäst i min (nuvarande) förvaringslösning men ville man så kunde man ju istället sätta in stämplarna i en av Simple stories pärmar.

Här finns Avery Elles fickor, här finns Simple stories fickor och här de album som passar till.

Lycka till med förvaringen! /Babsan

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

0 reaktioner på ”Stämpelförvaring

  Inga Larsson

  (20 augusti, 2016 kl. 16:24)

  Nej, Jag hittar inte de plastfickorna 6×8, mer än de som är delade rutor,och det går ju inte, kanske slut?
  Annars är tipset bra, tack för det…..gillar förvaringstips
  Kram

   babsan74

   (21 augusti, 2016 kl. 19:19)

   Hej Inga,
   nej det verkar inte bättre än att de hunnit ta slut sen jag skrev inlägget men jag vet att Anna kommer ta hem fler.

Lämna ett svar