Tettiz stencilfavoriter

Nu när det är stencilveckor så tänkte jag visa min absoluta favoritstencil och vad jag använder tillsammans med den – det är den stencil jag använder absolut mest: Tim Holtz Layering Stencil – Dot fade. Små prickar som liksom tunnas ut mot kanterna. Den är så snygg och så användbar!

20478726-origpic-60c682

Antingen använder jag den med texture paste/modeling paste:

23794182-origpic-33a3a3

…och då lägger jag på med en palettkniv – du kan skrapa av överflödet från stencilen och peta tillbaka i burken. Inget spill!

31421812-origpic-36a37a

Jag brukar också använda stencil tillsammans med gesso ibland:

79058201-origpic-261d69

…och distress inks är perfekta att använda med stenciler. Då applicerar jag med en ink blending tool – smidigt som tusan!

2448030-origpic-aaaded

Mitt allra bästa tips när det gäller stenciler är att spraya baksidan av stencilen med ett ”omflyttningsbart” spraylim – det är som post it-lim ungefär. Då fäster stencilen där du vill ha den (åker inte runt) och det är mindre risk för att färg kryper under stencilen och kladdar till motivet.

Pyssla lugnt!
/ Jeanette – Tettiz

pysslosignaturtettiz

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser för Pyssloteket (just nu online) bland annat kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

Kommentera