Back to basics

Min allra största (pysselrelaterade) kärlek har länge varit Distress inks och då dynorna framför allt. De är så otroligt användbara till alla möjliga tekniker och passar till alla stilar, särskilt när Ranger kompletterade med de lite starkare/klarare färger som kom för nåt år sen.

När jag blir pysselförstoppad och det inte alls vill sig, då är min självklara hjälp ur svackan att plocka fram distresserna, maska av en distressruta och sen bara gå lös med färger, stämplar och stenciler. Korten nedan är typiska exempel på hur det kan bli då. På båda korten nedan har jag använt samma kulörer (Fossilixed amber, Dried marigold, Barn door och Worn lipstick) och samma upplägg: Jag började med att färga in hela ytan med den gula nyansen. Sen punchade jag ut en ”sol” ur maskeringspapper och la på innan jag gick loss med övriga tre färger. Därefter la jag på olika stenciler och gick över med distresserna igen. Innan jag stämplade mina texter och motiv sprayade jag över lite vattendroppar i olika storlekar. Motivtämplarna från Penny Black stämplade jag med Archival ink (Jet black) upprepade gånger i Mistin för att få ett riktigt skarpt och bra tryck. (Textstämplarna är privata men utsattes för samma behandling.)

20170107_195804

20170107_195748

Jag älskar att utmana mig själv och testa nya tekniker men ibland är det så otroligt skönt att få falla tillbaka på det som är vant och känt. Och som, framför allt, ger ett så bra resultat för ganska liten insats.

Tack för titten och fortsatt trevlig helg!

/Babsan

gunilla2

https://static.inlinkz.com/ppr.js

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

0 reaktioner på ”Back to basics

Lämna ett svar