Adornments x3

Idag kommer jag visa tre olika varianter på kort då jag använt samma stämpel från Penny Black, Adornments. På alla tre har jag stämplat första gången med en vattenfast grå dyna. Bästa resultatet gav archival watering can. På kortet då jag stämplade med versafine smokey grey läckte färgen utanför men det kanske inte var stämpeldynans fel egentligen…

Avslutade två av tre kort med att embossa med clearemossingpulver respektive utee. Oumbärlig var MISTIn när jag gjorde de här korten.

Först ut, stämplat med versafine smoke grey och sedan färglagt med distress re-inkers. som synes så läckte färgen utanför det stämplade. Slutligen så clearembossade jag kulorna med clear embossingpulver, två ggr tror jag det blev. Jag har fyllt i det svarta detaljerna med en sharpie penna.

På kort nummer två stämplade jag med archival watering can på akvarellpapper och när det torkat färglade jag även detta med re-inkers.  Den gråa vattenfasta dynan hjälper en med var man ska lägga på mest färg och att få skuggorna rätt på kulorna. Jag har även här fyllt i linjer med min svarta sharpie fineliner. Här lät jag motivet vara som det var, embossade inte ovanpå.

Sist men inte minst…min favorit av dessa tre. Här stämplade jag återigen med archival watering can. Sedan fortsatte jag med olika nyanser av distress ink stämpeldynor.

Det här kortet hade definitivt inte gått att göra utan MISTI:n. Jag stämplade en hel massa gånger med olika nyanser av distress inks och på olika ställen på stämpeln för att få kulorna som jag villa ha dem.

Använde även MISTI:n när jag stämplade titlarna på alla korten. När man stämplar på akvarellpapper blir första trycket ofta dåligt, man kan få stämpla både två,tre och fyra gånger beroende på stämpeldyna och papper.

Avslutningsvis stämplade jag kulorna upprepade gånger med versamarkdynan för att sedan strössla på uteepulver som man sedan värmer med embossingfönen. Upprepade detta två gånger och fick under tiden allt var varmt men med fönen vänd åt annat håll, strössla på mer utee där det inte ville smälta samman helt och hållet. (När jag gör inlägget verkar Anna inte ha uteepulver hemma, maila henne så tar hon hem det åt dig.)

Uteepulvret är grövre och blåser lättare bort eftersom det inte fastnar riktigt lika hårt på versamark. När man värmer det, och man kan få hålla på ett tag innan det smält ihop ordentligt, så blir det som en emaljerad, glacerad tjock yta.

Supersnyggt tycker jag, använder det ofta på utstansade titlar, lite samma effekt som om man dubbel eller trippelembossar med clearpulver eller ännu mer som glossy accent.

Uj, uj, uj detta blev ett låååångt inlägg. Hoppas du orkade hänga med till slutet!

Ses igen om en liten vecka!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Kommentera