Studentkort + ”freebie”

 Studenttider närmar sig och idag tänkte jag dela med mig av ett studentkort jag gjort plus att jag även delar med mig av studentmössan som finns med på kortet.

Studentkort, hur traditionella behöver de vara? Dagens kort kanske inte är så där jätte traditionellt studentkort, om nu studentkort kan vara traditionella. Men detta kort går lika bra till kille som tjej vilket jag själv tycker är bra.  🙂

 

 

Till detta studentkort har jag använt mig av Bazzills vit och svart cardstock och Altenew blomstämplar, Som ni tidigare läst här i bloggen så är ju Altenews stämplar bra att använda dels som lager på lager för att få ihop fina blommor eller att använda konturstämpeln till färgläggning.

Husen i bakgrunden och texten har jag skurit ut med en Silhouette skärmaskin.Texten är utskuren i POW Glitter Paper

 

 

Molmotivet i bakgrunden är gjord genom att bara själv rita ett moln på en bit cardstock eller papper och använt den som en mask tillsammans med Distress Oxide.

 

 

Gillar du att klippa ut dina motiv och sätta de på kort med t ex 3d kuddar för att få lite volym på kortet? Ofta när jag klipper ut motiven så ser det ut ungefär så här, att det känns som vita runt motivet riktigt lyser då jag inte lyckas klippa bort allt.

 

 

Ett litet tips är att färglägga de vita kanterna ännu. Just det här motivet var ett lite dåligt exempel men främst med motiv som du färglagt med mörkare färger blir det ofta snyggt att färglägga efter klippning de lilla vita som eventuellt kan störa lite 🙂

 

För några år sedan var jag i behov av en studentmössa så där lite snabbt så jag ritade en istället för att leta runt efter en lämplig stämpel. Och eftersom jag tänkte jag kan behöva den igen så skannade jag in teckningen. Nu flera år efteråt har jag märkt att det var smart att göra det så jag slapp rita om den flera gånger 🙂

 

 

Har du bara ett studentkort att göra i år? Vill du inte börja beställa en speciell stämpel för det? Har du en printer eller tillgång till printer? Ja då är kanske lösningen att du vänsterklickar på fotot och sparar ner och skriver ut det 🙂

Att tänka på:

  • Detta är inte en riktig digital stämpel!!!! Bara en inskannad bild på en teckning
  • Eftersom det inte är en riktig digital stämpel så är det ganska begränsat i hur stor den bör skrivas ut. Jag brukar skriva ut den i ca 2,5 – 3 cm på bredden. Den bör alltså användas som liten.
  • Skriv ut på vanligt papper första gången för att se hur storleken blir innan du ”slösar” på att skriva ut på papper du vill färglägga på.
  • Denna bild är alltså något som jag, Päivi, ritat och delar med mig till dig som vill använda den. Just den bilden har inget med Pyssloteket att göra 😉 Men om du använder studentmössan på något kort som du delar med dig på sociala medier så vore det fint om du länkar till Pyssloteket och/eller till detta inlägg.

Ha det bäst!

Inläggsförfattare: Päivi

Kommentera