Två olika men ändå lika

Jag fick en beställning på två stycken kort med samma tema, men olika utseende, och jag älskade utmaningen, även om den visade sig vara svårare än jag trodde. Det är nämligen så för mig att även om jag har gjort kort i en viss stil förut, så innebär inte det att det är lätt att göra samma stil igen – snarare tvärtom! Tur jag har fina vänner som hejar på mig när jag inser att jag behöver börja om från början när jag inte blivit nöjd med min första version… Hur gör ni andra när ni inte blir nöjda? Slänger ni eller lägger ni åt sidan för att ”rädda” ett alster senare? Jag är för det mesta en sån som lägger åt sidan.

Men – tillbaka till veckans alster – två kort med en Lycka till-hälsning:

Till båda korten har jag använt svart cardstock och kortbaserna från Anita’s – användbara och prisvärda – jag använder dem MYCKET! Kortbaserna skär jag ofta i sär och använder som en bit cardstock till korten också – går utmärkt att stämpla på.

Till det översta kortet har jag använt stencilen Dot Fade som är en layering stencil från Tim Holtz. Jag har gnuggat dit distress ink (Victorian Velvet) med en ink blending tool genom stencilen. Lätt att göra roliga/fina/effektfulla bakgrunder med stenciler och t.ex. distress ink – varför gör jag inte det oftare? På bakgrunden satte jag fast blommor och blad och en liten vimpel med text på.

Det nedre kortet har jag tryckt bakgrunden med gel press och akrylfärger. Jag valde ut färger, tryckte ut en ”sträng” med färg på gel press:en och drog sedan ut färgen med ett gammalt presentkort (tänk: kreditkortsformat) och var försiktig med att färgerna inte skulle blandas för mycket, utan ligga kvar bredvid varandra. Det går säkert att göra med brayer också, om man är försiktig och torkar av brayern mellan varven. När bakgrunden hade torkat skar jag till den till rätt storlek med skärmaskin och monterade ihop, lade till text och lite svart stänk (akrylfärg + vatten).

Såklart använde jag en av mina Fineliners för den sista touchen på båda korten – en tunn, svart ramlinje. Jag kan ju inte låta bli… 😉

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser för Pyssloteket (just nu online) bland annat kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

Kommentera