Scribble sticks i min art journal

Sommarlovet börjar lida mot sitt slut, och vilket sommarlov sen! Jag har knappt pysslat då jag har haft fullt upp med annat skoj, men NU börjar det suga ordentligt i pysseltarmen igen!

Igår kväll gjorde jag klart en sida i min art journal, en sida jag vågade utmana mig själv på: jag ritade själv istället för att använda stämplar!!! Resultatet blev ett tankfullt ansikte, ritat på kraftpapper i en av mina art journals.

Jag började med att skissa med väldigt lösa linjer med svart akvarellpenna, sedan fyllde jag i de linjer jag tyckte blev bra med svart Poscapenna. Poscapennan är vattenfast, och jag ville ”fixera” mina ansikte så att jag sedan kunde använda mina Scribble sticks från Dina Wakley för att färgsätta motivet. Jag använde färgerna Magenta och Fuchsia från set 1 och 2. Det jag gillar med Scribble sticks är att de är hårda nog att skissa med, men de är också vattenlösliga. Ni som gått kurs med mig vet ju att jag har en liten förkärlek för vattenlösliga kritor… 😉

Auran/skuggan runt ansiktet har jag gjort med vit akrylfärg och Scribble sticks i samma färger som jag använde tidigare. Jag har blött upp och målat ut med en Watercolor brush pen från Prima Marketing – en smidig pensel som har vatten i en behållare i skaftet på penseln.

Text och detaljer har jag ritat med svart Poscapenna och vit Uni-ball Signo-penna. Jag har också använt två olika stenciler från Tim Holtz – Dot fade och Feather. Det sista jag gjorde innan jag bestämde mig för att sidan var klar, var att stänka lite svart akrylfärg utblandat med vatten på valda delar av sidan. Ofta kan lite stänk vara det där ”lilla extra” som jag letar efter innan jag är nöjd. 🙂

Hoppas jag har kunnat bjuda på lite inspiration, eller kanske en utmaning? Om du inte brukar göra det i vanliga fall – RITA! Det är skoj!! Det behöver inte bli ett mästerverk (se bara på hur kluddig min tjejs näsa blev!), utan testa dig fram. Rita cirklar, trianglar, fyrkanter eller kanske en sol? Det viktigaste är i alla fall att ha kul – och det hade jag när jag skapade denna sidan! 😀

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Har en och annan livesändning och är förtjust i kluriga utmaningar.

Lämna ett svar