Runt å runt

Jag har under åren prövat på ett antal olika sätt för att stämpla saker i cirklar, eller som kransar, men aldrig blivit riktigt nöjd. Under sommaren såg jag en youtubevideo som gjorde reklam för en pryl man kan köpa för att stämpla just på det sättet och genast sa min hjärna att det där måste man kunna göra själv. Och det kunde man, som synes av resultatet:

Vad är det då för magisk pryl? Jo det är nåt så avancerat som en bit cardstock som jag stansat två kvadrater i på olika ledd:

Jag har använt Neenah 110 lb för att få lite mer stadga och mina nested squares, typ dessa från Lawn fawn eller dessa från Memory Box. Tips! Om man hittar sin stencilplast (harkel) så kan man göra den än mer hållbar. Det man bör tänka på är att pappret ska rymmas i ”gapet” på den stansmaskin man har, 6″ innebar lite knöliga kanter i min Cuttlebug, och att dien ska rymmas på diagonalen. De dies jag använt här är 4″.

Jag använder min stora Misti (som inte är en Misti för den kommer från annan tillverkare men ”stämplingsverktyg” är så långt 🙂 ) och placerar mallen i den.

Sen skär man till ett cardstock som är lika stor som dien, i mitt fall 4″ och det placerar jag kant i kant i ett av mallens hörn. Stämpeln placeras på vad man tycker är ett lagom avstånd in på pappret och så plockar man, som vanligt, upp den med dörren.

När man stämplat sitt första avtryck så flyttar man papprets hörn till nästa ”hack” och gör ett nytt avtryck. Sen fortstätter man så varvet runt. Det man behöver tänka på är att välja en stämpel som inte är för stor, då kommer avtrycken att överlappa, och att ju längre in mot mitten stämpeln placeras, desto snävare blir cirkeln.

När man gått varvet runt är det dags för nästa stämpel…

… och nästa…

… tills man är nöjd.

Jag gick lite bananas och gjorde en skrälldus med bakgrunder:

Och det blev faktiskt kort av dem också. Känsliga tittare varnas: en hel del produkter som inte finns på Pyssloteket förekommer i de följande bilderna.  

Det enda som inte är klart är drakkortet, för det var det sista jag stämplade. Det är egentligen inget skolboksexempel för där hade jag börjat experimentera med papprets storlek, det är lite hämmande att behöva hålla sig till 4″.  Vill man t ex göra ett vanligt stående kort, som egentligen är för stort, så går det bra men motivet kommer hamna snett på pappret, i mitt fall upp mot övre vänstra hörnet.

Jag löste det genom att beskära pappret så att motivet blev ännu mer snett, så att det inte ser bara fel ut.

Hoppas du blev inspirerad att pröva och tack för titten!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

4 reaktioner på ”Runt å runt

  Wenche Fleischer

  (18 augusti, 2018 kl. 10:30)

  Er ikke dette wreath builder fra Gina K design?

   Gunilla

   (20 augusti, 2018 kl. 19:31)

   Nej, det är en hemmagjord version av den.

  Inga

  (18 augusti, 2018 kl. 12:33)

  Ja, jag sett detta på Youtube, men förstod inte då,titta kanske inte tillräckligt noga, får nog testa om jag kan förstå bättre nu, väldigt fina kort blev det i alla fall!! Som alltid när du gör nåt!
  Ha en fortsatt fin helg
  Inga

  Inga

  (18 augusti, 2018 kl. 14:25)

  Nu har jag tittat ordentligt och t.o.m hittat en beskr. på att göra en egen mall.utan att ha dessa dies,som jag inte heller har.
  Så nu får jag testa att göra ett kort
  // Inga

Lämna ett svar