Är det höst nu?

Normalt sett brukar det kännas som sommar den här tiden… men sedan ett par veckor har jag pratat om ”i somras”… och haft en ordentlig höstkänsla i kropp och sinne. Märkligt. Kanske beror det på den oerhört varma sommaren vi fick? Kanske därför det känns som det  nu är höst och läge för jacka men handen på hjärtat så är det i stort sett sommartemperaturer än. Dock mer normala.
Men höstkort har det blivit i alla fall! Jag älskar de höstiga mustiga färgerna!
Bjuder på två kort idag!

Först ut är ett kort med papper ifrån Carta Bellas Fall Break. Underbara höstpapper! Jag visst direkt att jag ville använda ett äldre lawn fawn set som heter Jump for joy! Jag har färglagt med copics på neenah classic crest papper, 80lb. Vill man ha kraftigare papper finns numera även 100 lb i butiken.

Jag valde att göra ett pop up kort. Lawn fawn har ju precis släppt Mini Pop-up box, men just den dien kom inte hem med Annas första beställning. Den kommer dock komma. Under tiden försökte jag göra en på egen hand och det gick fint även om det tog lång tid och kanske inte blev helt perfekt i alla hörn. 😉 Ett roligt sätt att få lite mer liv i sina kort!

Jag valde att sätta några löv på overhead plast för att få det att se ut som de flyger i luften!

Nästa kort har jag gjort med tri window cover die från Mama Elephant. Jag hade den utstansad sedan innan och med hjälp av mistin stämplade jag sedan blommor och blad i hösttoner med Lovely blossoms turnabout från Concord & 9th. Jag använda samma stämpelset från Lawn fawn som på kortet ovan.
Jag stämplade med Archival ink i färgerna Tree Branch, Orange blossom, Vermillion och Chrome Yellow.

Längst bak finns det ett brunt cardstock som jag sprayat med shimmer spritz. Om du inte har provat detta så gööööör det! Effekten blir helt fantastisk och det bli massor med liv i gamla tråkiga cardstock!

Som bonus idag tänkte jag visa ett nytt användningsområde för misti! Jag kämpar ibland när jag ska montera min färdiga framsida på kortbas, inte helt sällan blir det lite snett. Inte roligt när man kanske hållit på länge med sitt kort.

Jag började med att placera min kortbas i mistin.

Jag lägger sedan min framsida ovanpå och drar på lite EZ-dots. Den varianten som ger utrymmer för flyttning! Inte den permanenta! Det är viktigt.

Här ser ni lite hur det blänker där det klistriga är.

Sen stänger jag locket och plockar upp min framsida, precis som med en stämpel.

Jag pillar nu försiktigt bort all skyddspapper på min dubbelhäftande tejp.

Jag dubbelkollar att kortbasen ligger kvar i sitt läge innan jag sedan stänger locket så de två bitarna tejpas ihop.

Tadaa! Helt perfekt kant i kant varje gång!

Hoppas jag inspirerat lite!

Inläggsförfattare: Malin

Malin
Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och penny black och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Kommentera