Mina glittrigaste favoriter

Här kommer mina top 10 när det handlar om glitter och glamour, ni vet sakerna som get projektet lite extra pzazz!

Sheer Shimmer Spritz – Sparkle

En stående favorit i pysselhörnet, har provat många olika liknande varianter men denna är helt klart snyggast! Går att spraya över en bakgrund för ett jämnare lager skimmer eller skvätta små glitterdroppar med lite här och där. Skvätter nog oftast och gärna på distressade bakgrunder, det ger en så fin effekt eftersom distressfärgerna reagerar med vattnet i.

Paljetter

Kan man ha för många paljetter? Jag har flera olika och favoriterna är de som skiner bäst, gärna i en neutral färg typ clear som i bilden ovan. Använder ofta och älskar Neat and Tangles mixar med olika färger och storlekar, både som skak i shaker cards eller som dekoration på vad som helst!

Wink of Stella

En penselpenna som innehåller en glittrig vätska, finns i flera färger men min favorit är nog den som heter clear, den passar på allt! Använder den ofta för att ge motiv lite extra skimmer. Var försiktig om du målar på vattenlösliga färger, det är vatten i penseln!

Glitterpapper

Jag älskar ju allt som glittrar förutom lösglitter eftersom det aldrig försvinner och alltid hamnar överallt. Måste jag använda det så sker det under högst kontrollerade former men för det mesta väljer jag andra alternativ, till exempel glitterpapper som används väldigt frekvent. Favoriterna är silver och guld men även vitt är poppis! Har såklart alla regnbågens färger hemma och använder det mest till att stansa ut från.

Glossy Accents

En annan favorit är Glossy Accents som man faktiskt kan använda på nästan vilket projekt som helst, om inte annat så som lim. Det är superstarkt och kan limma ihop det mesta! En favorit är att använda Wink of Stella på detaljer och sedan täcka över med Glossy Accents, det blir superläckert! Tänk på att resultatet blir blankt och glansigt så det passar utmärkt till små fönster mm.

Gumdrops

Kanske inte de glittrigaste men väldigt fina och enkla. Passar utmärkt för den som inte vill hålla på med Glossy Accents och bygga egna små droppar med eller utan glitter. De är superfina som regndroppar på tex blommor!

Stickles

En gammal goding som jag aldrig tröttnar på är stickles, den absoluta favoriten är Star Dust som ger ett superfint glitter i alla regnbågens färger utan att luta åt det guldiga hållet som Icicle gör. Det här är liksom lösglitter blandat med lim som torkar och ger en skrovlig yta med bara glitter, kan användas för att glittra till detaljer i ett färglagt motiv mm.

Bokstäver med glitter eller foil

Ett enkelt sätt att förhöja en layout är med glittriga eller skinande bokstäver. Jag använder dessa sällan på kort men desto mer på layouter. Just bokstäverna i bilden ovan (Pink Paislee – Auburn Lane – Happy Life) är supersnygga med lite folierad effekt i roséguld och koppar (båda färgerna kommer i samma förpackning). Det finns en uppsjö av thickers och liknande alternativ i alla möjliga färger, former och finnish.

Foil (och folierat papper)

Foil eller folie är så sjukt snyggt och jag älskar det verkligen men kan vara svårt att jobba med. För den som inte vill hålla på med tunna ark och lim eller lamineringsmaskin så kan folierad cardstock vara ett smidigt alternativ. De finns i flera färger och har en spegellik yta, superläckert som en ram bakom ett motiv eller som en utstansad detalj. Prova själv vettja!

Är du däremot nyfiken på att jobba med folieark själv så kan jag rekommendera dig att läsa det stora inlägget om foil.

Klistermärken med foil

Ett annat alternativ för att få in foil i sina projekt utan att behöva anstränga sig så mycket kan vara klistermärken med foil på, som dessa snygga tex! Det blir superfint att ha små detaljer på layouter eller kort som glänser lite sådär extra mycket. Dessutom är ju både roséguld och koppar väldigt tjusigt!

Inläggsförfattare: Therese

Therese
En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn, Mama Elephant och Hero Arts.

Kommentera