Glittrande natthimmel

Hur får man ett helt alster att glittra utan att använda glitterpapper, kladda med glitterlim eller lösglitter? Jo, man kan nämligen heat embossa ett helt motiv med Ranger Holographic embossingpulver. Nedan ser ni två alster där jag använt denna teknik.

Jag började med att heat embossa Altenews Pattern Play Diamond och lekte med lite ink smooshing och distress reinkers i Salty ocean, Picked raspberry och Chipped Sapphire. När bakgrunden var torr så heat embossade jag den igen genom att trycka hela Versamark stämpeldynan mot bakgrunden och täckte den med Ranger Holographic embossingpulver och värmde med min embossingfön. Det ger ett helt otroligt glitter.

Jag tyckte bakgrunden såg lite ut som en härlig norrskensnatthimmel så vad passar inte bättre än att para ihop det med isbjörnar från Lawn Fawn?!! Dessa är från setet Beary happy holidays. Björnarna är färglagda med färgpennor lika Distress Markers och jag har använt tillhörande dies för att skära ut dem.

För mitt första kort så ville jag göra ett ”spinnerkort” där bilden snurrar när man öppnar kortet. Dessa set passar perfekt till detta eftersom det finns en fram- och baksida till björnen. För att göra hålet i både kortbas och panel så använde jag den nya dien Reverse stitched scalloped circle windows från Lawn Fawn…. säg det 5 gånger fort *smile*

För att få björnen att snurra så är fram och baksida klistrad över en vit sytråd (går bra med vilken typ av tunn tråd som helst, snyggast blir det med genomskinlig tråd eftersom då bilden verkligen svävar). Sytråden är sedan ordentligt fastklistrad mellan kortbas och panel. För att få björnen att snurra så tvinnar man den MÅNGA gånger innan man lägger kortet i kuvertet. När mottagaren sedan öppnar så snurrar björnen!

Jag fick ju en snygg natthimmel över när jag gjorde det första kortet så det blev ett kort till. Använde här Lawn Fawns die igen och pusslade in den färgglada biten i mitten och dekorerade framtill med målade bilder.

Hälsningen är stämplad med Lawn Fawns stämpeldyna Blue jay.

Närbild på glittret.

Och en sista närbild.

Pyssla lugnt!

 

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

2 reaktioner på ”Glittrande natthimmel

Lämna ett svar