Distress Oxides – Layered resist

Så här min sista måndag i oktober med tema distress oxide visar jag kort gjorda i en resistteknik med embossing.

Jag har använt MISTI och min enda turnabout stämpel från Concord & 9th, Flower turnabout. Det går att göra det med andra stämplar men jag tror att det är svårare att göra just detta utan stämpelverktyget…

Principen är att man stämplar och embossar, drar med en distress oxide dyna över alltihopa. Buffar av överflödig färg från det embossade med ett torrt hushållspapper och torkar sedan det hela, gärna med en embossingfön på lite avstånd.

När det är torrt får man inte glömma att går över hela pappret med ett antistatverktyg innan man stämplar på nytt med versamarkdynan och strösslar på embossingpulver.  Gör man inte det riskerar man att får embossingpulver överallt eftersom det även fastnar i färgen man just applicerat.

Sedan är det dags att vrida hela alltet ”ett hack” och göra om proceduren igen. Genom att varje gång man vrider kortbasen byta nyans av Distress Oxides och kanske även variera embossingpulver får man den här effekten.

På det sista kortet stämplade jag även med en liten lövstämpel från ett annat Concord & 9th set Lace Leafs och fired brick distress oxide för att jag tyckte det var lite tomt mellan allt det embossade.

Fishtailen som jag stämplat titeln på är ett dieset från My Favourite Things och stämplarna kommer från mina gömmor, oklart varifrån.

Vill du se hur man gör så kika på Jennifer McGuires video här. Hon är en fantastisk inspirationskälla!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

1 reaktion på ”Distress Oxides – Layered resist

Lämna ett svar