Den där Tim Holtz…

… är väldigt duktig på att få mig att vilja prova ALLA grejorna. För ett litet tag sedan så höll han ett Facebook Live där han visade upp det sista släppet för Distress Oxide. Han visade också en tag han gjort med färgerna Chipped Sapphire, Milled Lavender, Victorian Velvet och Pumice Stone. Jag föll som en fura. Det måste ju testas.

Här har jag gjort en bunt med kort med dessa färger i bakgrunden och också några vinetiketter. Alltid bra att ha på lager om man behöver en snabb gå-bort-present.

Bakgrunderna är gjorda med hjälp av tekniken ”ink smooshing”. Du helt enkelt trycker dynan mot en icke porös yta som t.ex ett craft sheet eller ett laminerat papper. Sprayar sedan med vatten och doppar ditt papper i färgpölarna. (Vattenfärgspapper är att föredra här, jag har använt både Canson Watercolor paper och Ranger watercolor paper.) Man upprepar sedan detta steg tills man känner sig nöjd med hur färgerna ser ut. Mellan varje ”doppning” så har jag torkat med min embossingfön.

Jag har sedan dekorerat korten med löven och texterna från Altenews Leaf Canopy som jag stämplat med både turkost och rosa men även provat de nya embossingpulvren från Ranger; Teal tinsel och Raspberry tinsel. Dessa pulver ger ett superhäftigt glitter men de tar lite tid att vänja sig vid. Pulvren tar betydligt längre tid på sig att smälta än ”vanliga” pulver och det kan vara svårt att se när de smält. Men vilket glitter *smile*. Löven är utskurna med tillhörande dies.

Här kommer lite närbilder på varje kort;

Hälsningen är embossad med Hero Arts vitt embossingpulver.

Jag har använt mig av Lawn Fawns Everyday sentiment banners för texten.

Bakgrunden är utskuren med My Favorite Things Wonky Stitched Rectangle.

Ink smooshing tekniken är riktigt häftig med Distress Oxide för man kan verkligen se separationen av färgerna när man tillsätter vatten. Chipped Sapphire fäller ut i ljusare blå och nästan lite grön i vissa fall.

Vin-tagen är gjord med en die från My Favorite Things som heter Die-namics Wine Tag. Hälsningen kommer också den från My Favorite Things stämpelset Uncorked.

Mina favoriter i slutändan blev nog de turkosa löven;

Jag vet att Anna fick hem alla de nya färgerna inom Distress Oxides häromdagen. Bara att ta en titt i butiken och se om det är något du fastnar för.

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

1 reaktion på ”Den där Tim Holtz…

Lämna ett svar