#LikaOlika 24

Hej på er allihop! Och god fortsättning på 2019! Jag vet att ni kortmakare har gått vidare till nya, mer spännande saker men för oss som gör layouter är det nu det är jul i scraphörnan. Våra senast tagna kort som ropar på oss är just från jul och nyår.

Så det är perfekt att jag har material kvar från #LikaOlika-utmaningen som Anna fixat åt oss. För er som inte riktigt vet så har vi i teamet fått en extra vinter-/julutmaning av kära Anna, hon har nämligen återigen plockat ihop likadana pappers-kit att skapa utav. Målet är såklart att visa hur olika vi skapar utav lika saker! Papperna vi fick är Kaisercrafts serie Christmas Edition, dekorgummi och några olika färgläggningspapper. Förutom papperna var utmaningen väldigt fri: skapa vad som helst och lägg till vad du vill.

Jag fastnade direkt för det här ögonblicksfotot på min äldsta dotter framför julgranen och jag visste att det dämpade ljuset skulle fungera med Kaisercrafts papper. Jag började med att beskära ner papperna i mindre kvadrater och rektanglar och skapa ett mönster som drar blickarna till fotot.

Jag ville förstärka det röda i fotot och valde att gå på med en roströd akrylfärg utspädd med en hel del vatten. Detta gjorde jag när jag satt fast några men inte alla av mina papper för att få utseendet av att färgen både flyter under papperna men även ger fläckar ovanpå.

Den fina järnekskvisten är utklippt från ena mönsterpapperet, Kaisercrafts Jovial. Med denna som dekoration som förstärker diagonalen behövs inte så mycket annat. I bakgrunden har jag stämplat upp några snöflingor, Mini Swirly Snowflakes av Tim Holtz. Jag valde att göra ett par slarviga sömmar med min symaskin och utöver det förstärka vissa blickfång med ihoptrasslad sytråd.

Jag valde att lägga rubriken till höger, längst ner i min diagonal. Återigen har jag stansat i dekorgummi. Dessa siffror är ett par äldre dies från Sizzix, Brush Numbers. Som avslutning valde jag att placera ut några Clippings Stickers från Tim Holtz och guldiga halvpärlor.

Detta är troligtvis mitt sista riktiga #LikaOlika-inlägg för den här gången. Men jag har några härliga färgläggningspapper kvar som jag ser fram emot att testa, så det kommer säkert synas här i bloggen.

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

1 reaktion på ”#LikaOlika 24

    Sista (?) likaolika – Pyssloteket

    (15 januari, 2019 kl. 21:22)

    […] man kan skapa av samma material. Ni kan se exempel på vad de andra i DT-gänget har gjort tex här, här, här och här. Den här kollektionen fick jag tänka till ett extra varv med, då jag är […]

Kommentera