Less is more

Less is more – mindre är mer? Vad menar jag med det? Jo, självklart kan det ibland vara superkul att ösa på med färger, dekorationer, stämplar, lager på lager med papper osv. MEN jag faller ofta tillbaka på de lite ”enklare” korten, de som är mer i stilen ”less is more”. Jag pratar om CAS, eller Clean And Simple, som det står för – för mig står det för en stil där det gärna får vara få lager, få eller inga dekorationer och mycket ”white space”; mycket tomt utrymme.

Månadens bloggtema är såklart CAS – Clean & simple – och dagens inlägg är ett one layer-kort, ett kort med ett lager papper, mycket white space och bara ett par olika stämplar på:

Alla stämplar kommer från setet som heter Me and my Dragon från tillverkaren Mama Elephant. Eftersom jag färglade med Altenews vattenfärger stämplade med Versafine Onyx blackCanson XL Watercolor paper. Runt kortet har jag ritat en ram med en Fineliner (storlek 0.2 är min favorit). Hela min panel satte jag sen fast med dubbelhäftande tejp på en färdig kortbas från Anita’s – storlek 10,5 x 14,8.

Behöver man lite snabbt göra ett kort så kan ett CAS-kort vara ett bra alternativ – ibland behöver man inte ens färglägga motivet för att det ska bli ett läckert kort. På kortet som jag visar idag skulle jag ha kunnat färglägga BARA flickan på draken för en fin effekt.

Har du inte testat att göra kort i den här stilen – testa!! 😀

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser för Pyssloteket (just nu online) bland annat kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

Kommentera