Clean And Simple

Idag är det dags för mig att visa min version av CAS, alltså Clean and simple. Letar man upp en definition av CAS så får man lite olika svar men det finns några saker som kommer igen:

Endast ett motiv

Mycket sk ”white space”, dvs tom/fri/öppen yta

Få eller inga dekorationer

Oftast bara ett lager

På många ställen står det också att kortet ska vara enkelt att massproducera för att det ska räknas som CAS men det tycker jag  inte stämmer: man kan ju lägga ner ganska mycket tid på sitt motiv även om man bara har ett och det inte är så stort!

I vilket fall så kommer här tre kort som jag gjort på senare tid och som jag skulle klassa som CAS, eller åtminstone något så när CAS 🙂

Det här känns ju som att det inte är direkt något snack om saken: mycket whitespace, inga dekorationer och ett mindre, koncentrerat motiv.

Jag har stämplat blommorna från Altenews Painted flowers direkt på min kortbas med dynor från samma tillverkare: Citrus burst till blommorna, Bamboo till bladen och till konturerna Charcoal suit. Texten är rosa embossingpulver från Ranger. Blueprints 33 från MFT innehåller dien som jag stansat ut texten med. 

På nästa kort tycker jag fortfarande att jag håller mig bra till konceptet, möjligtvis att motivet börjar ta upp liiiite stor yta på kortet.

Med hjälp av en utstansad cirkel, distress ink och en blending tool gjorde jag en bakgrund som jag sen stämplade maskrosen på. Till det använde jag de grå nyanserna i Gentleman’s Gray. Maskrosen kommer från Altenews Dandelion wishes (tillfälligt slut). 

Det tredje kortet är på gränsen men fick komma med för att illustrera att white space faktiskt inte behöver vara vitt – det kan vara, som i det här fallet, svart. Sen tycker jag att CAS-känslan dras ner av att det är två lager, ett litet kluster av motiv och mest av allt av de vita stänken.

Så – vad är CAS för dig? Är det rena, avskalade linjer och tomma ytor eller handlar det mer om att bara använda 3 blommor istället för 13? Lämna gärna en kommentar 🙂

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Kommentera