Lite-på-gränsen-CAS i form av ATC

Jag blev utmanad av Tettiz att göra något med mitt set leaf canopy från Altenew som jag tycker är så himla fint men inte kommit mig för att använda så mycket som jag tänkte från början. Det slutade i fem ATC i olika glada färger som nog är lite sådär på gränsen till för röriga för att vara CAS i mitt eget tycke men fina ändå! Jag gillar när det är starka färger men det kan lätt bli för mycket om man blandar för många, knepet är nog att hålla sig till vitt och svart och en färg till, kanske två. Men det finns såklart inga regler!

Hur som helst så ska jag försöka förklara hur jag gjort dessa fem och avslöja vilka prylar jag använt.

Jag har använt mig av distress re-inkers och målat dessa på stämpeln med en pensel för att få ett lite blötare tryck och inte så skarpa eller perfekta linjer. Jag har ett par droppar av de färger jag har i en ink palette från Tim Holtz som jag låter torka och blöter upp på nytt med vatten när jag vill använda dem. Det är inte alltid färgerna torkar helt så jag är noga med att förvara paletten plant.

Den här gången valde jag färgerna spiced marmalade, dusty concord, picked raspberry, peeled paint, peacock feathers och färgade in stämpeln med en färg i taget. Det gäller att inte ha en allt för rinnig färg så var lite försiktig med mängden vatten och kanske är det smart att låta bläcket torka lite om det kommer direkt från flaskan. Jag testade aldrig det så jag vet inte hur det fungerar men prova dig fram!

Efter stämplingen tog jag fram heavy gesso från Prima som jag applicerade genom stencilen dot fade från Tim Holtz på ena sidan/hörnet av kortet och lät torka. Under tiden letade jag reda på passande färger från Heidi Swapps color shine att stänka lite med. Jag satte fast några ordstickers från Tim Holtz och ritade lite linjer runt om med en uni-ball uni-pin fineliner i storlek 005.

 

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Lawn Fawn, MFT och Hero Arts.

Lämna ett svar