Distress reinkers revival

Nu är det dags för lite revival av reinkers ! Jag har dammat av mina och använt dem igen under temat här i bloggen i mars; vattenlösligt.

Som ni alla säkert vet så går det utmärkt att färglägga med Distress Inks. Jag brukade trycka av mina dynor på ett craft sheet och sedan plocka färg därifrån med vanlig pensel eller en vattenpensel. När flera av dynorna började kännas för torra så investerade jag i Distress reinkers att fylla på dem med istället för att köpa nya. På så sätt fick jag både lagom fuktiga dynor att stämpla med och flytande färgpigment att använda till andra roliga tekniker.

De är tex helt fantastiska att göra egen mist med, några droppar i en minimister, vatten och kanske lite perfect pearl så har du enkelt en egen skimrande spray. Smidigt va!?!

Den här bilden på en baksida visar hur pigmentrika de är.  Jag har inte använt mycket och det är akvarellpapper av god kvalitet jag använt.

Idag har jag dock färglagt embossade stämplade motiv med reinkers. Jag utgår med förkärlek just från stämplade embossade stämpelmotiv när jag färglägger eftersom det skapar en lite upphöjning som är väldigt trygg att hålla sig till när man som jag inte är någon hejare på det här med färgläggning. 🙂

Nu till framsidan av ovan. Stämpelsetet är från Concord & 9th och heter Lace leaf och är embossad i pulvret White Satin Pearl från Hero Arts.

På nästa kort har jag embossat ett av mina absoluta favoritset från Altenew Persian Motifs om Anna inte har den hemma kan du alltid kolla om hon kan ta hem det åt dig.

Ha ha, när jag gjort färdigt det här inlägget upptäcker jag nu att en förflugen droppe måste ha hamnat utanför det embossade, det beror endast på fummel från min sida. I vanliga fall med lagom mycket färg och vatten så stannar färgen innanför.

För att visa på hur färgstarka reinkers är så kommer här en jämförelsebild.

Den vänstra är färglagd med Primas vattenlösliga kritor eller Altenews Watercolorset, minns tyvärr inte (den har legat på pysselbordet ett tag) men tror att det är kritorna för det hade en lite vaxaktig yta. Jag visar bilden mest för att visa hur färgrika Distress reinkers är att färglägga med.

Det ena vattenbaserade mediet utesluter absolut inte det andra, man behöver faktiskt alla i denna fantastiskt roliga materialsport! 🙂

Nästa gång blir det nog nyheter från mig minsann!

 

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

Lämna ett svar