Lo – Thinking of earlier days

Hej allihop! Ni missar väl inte Pysslotekets vårcrop som är i full gång i vår Facebookgrupp! Ni har månaden ut på er att skapa.

En av utmaningarna är att hitta inspiration i min Art Journal-sida som jag visade här i bloggen för ett par veckor sedan:

Jag har gjort ett inspirationsalster till denna utmaning och passade då på att slå ihop det med att vi har tema vattenlösligt här i bloggen. Jag valde att plocka fram mina Scribble Sticks och matchade mina färger till inspirationsbilden.

Jag skapade cirklar på rad på mitt bakgrundspapper genom att först måla cirklar med bara vatten. Sedan kan man göra på olika sätt, jag valde att dra av färg på mitt glasunderlägg och plocka upp det med en blöt pensel och sedan doppa den i cirkeln. När jag torkat första lagret gick jag på med mer färg för att skapa områden med mer färg.

Nästa steg var att plocka in stenciler, ytterligare en inspirationskälla från utmaningsbilden. Jag valde att begränsa stencilerna till cirklarna och använde Distress Oxides i matchande färg till underlaget.

Sedan plockade jag in några få dekorationer, och mitt foto såklart. Tags och sytråd kommer också från utmaningsbilden och de fina blommorna i vintage-stil är utklippta från en tag som tillhör ephemera-setet från Flourish.

Den slutgiltiga resultatet är en ganska enkel och ren layout. Jag valde att skapa en liten titel längre ner på sidan med hjälp av ett par stickers från Tim Holtz.

Lo’en blev ganska olik utmaningsbilden egentligen och då har jag ändå använt 4 olika inspirationskällor eller fem om vi räknar de svarta stänket. Så utmaningen är väldig bred, hitta inspiration i det lilla och gör det till ditt eget! Lycka till!

 

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

1 reaktion på ”Lo – Thinking of earlier days

    jenandtricks

    (19 mars, 2019 kl. 09:51)

    Ser så mkt fram emot att få sätta mig med denna utmaning! Har bokat in en pysselhelg med mig själv 🙂 /Jennie

Lämna ett svar