Lila ATCs med vattenlösliga färger

Du har väl inte missat att vårens CyberCrop pågår för fullt i Pysslotekets facebookgrupp? Om du inte är med redan så skynda dit!

Jag tänkte visa ett inspirationsbidrag jag gjort till Tettiz ATC-tävling. Jag använde lite olika vattenlösliga färger till både bakgrund och motiv så det passar ju temat för mars alldeles förträffligt.

Till bakgrunden har jag använt Brushos som är torra färgpigment i pulverform, snarlikt Nuvos Shimmer Powder fast utan skimmer. Jag hade bakgrunderna färdiga sen tidigare och de passade ju perfekt eftersom tävlingen handlar om att göra en serie ATC med sin favoritfärg, min råkar vara lila! Förutom det ska även en stencil användas så jag bestämde mig för att lägga till några stjärnor i bakgrunden.

Stencilen jag använt är lite äldre och kommer från Echo Park så just denna är slut men det finns flera snarlika i butiken. Jag använde Nuvos embellishment mousse genom stencilen, detta är något som normalt inte finns i butiken men Primas Icing paste tror jag är snarlik. Annars kan man maila Anna och fråga om det går att få hem.

Motiven är från Mama Elephants set Tiny Heroes. Supersöta små superhjältar med uppmuntrande texter. Jag har färglagt dem med pennor som liknar Distress Markers (Zig clean color real brush) och stämplade såklart dem med en vattenfast stämpeldyna (Versafine Black Onyx) på akvarellpapper. Här valde jag Strathmore Bristol smooth men till bakgrunden använde jag Canson eftersom det tål lite mer vatten.

Om du har akvarellfärger eller andra vattenlösliga färger kan du säkert använda dem till mycket av alternativen ovan. Dock tror jag det kan bli svårt att efterlikna effekten pigmentpulver ger. Om du är det minsta sugen på att prova dessa pulver så tycker jag att du ska göra det!
Tips: sitt inte för nära och blås/spraya inte för hårt på pulvret. Håll dig gärna i en låda eller liknande när du jobbar, kornen har en tendens att återfinnas lite överallt annars (inte alltid så önskvärt). På Nuvos Shimmer Powder finns ett “exempel” på förpackningen där du ser hur färgen kan variera. Jag gillar de färger bäst där man får lite olika nyanser, typ en grön med både gula och blåa pigment.

Inläggsförfattare: Therese

En mångpysslare som snöat in på papperspyssel, främst kort men ibland även LO eller ATC. Kan inte leva utan sin Big Shot och älskar allt som glittrar. En stil som varierar från lite för mycket till CAS men nästan alltid färgglatt! Favoritmärken: Altenew, Lawn Fawn, Mama Elephant och Hero Arts.

Kommentera