Shimmer Powders+Wonderland=sant

Jag föll verkligen pladask för stämpelsetet Wonderland från Altenews släpp i februari. Verkligen helt förälskad så jag villhövde både stämplar, dies och den mycket användbara stencilen/maskerna. Samtidigt med dessa kom de vattenlösliga färgpulvren från Nuvo till butiken och jag såg till att beställa några sådana också.

Idag visar jag kort där jag använt båda produkterna. Först ut kortet där jag först stämplade och embossade  den största blomman i setet och la sedan stencilen över och sprayade vatten över allt så det blev ordentligt blött. Jag tog sedan bort stencilen och ”duttade” färgpulver över, hjälpte även till lite och flyttade färg med en pensel.

Även bakgrunden är färgsatt med Shimmer powders men från ett craft sheet istället för direkt på bakgrunden och riktigt mycket vatten.

De här pulvren påminner mycket om och beter sig på samma sätt som de Brushos som Anna tog hem till mig för några år sedan. Skillnaden är att de inte  skimrar så här vackert och att Nuvo Shimmer Powder har mycket bättre behållare som gör pulvret lättare att hamna där man vill.

Ett varningens finger vill jag dock höja för de är flyktiga och pulvret hamnar gärna över hela arbetsbordet så att avgränsa utrymmet där man leker med dem kan vara bra! Jag höll till på min glassmat som var lätt att torka av.

Blomman är färgsatt med Atlantic Burst och stjälken och bakgrunden Green Parade.

På det här kortet har jag istället duttat ut pulver på ett craft sheet och blött upp färgpulvret med vatten och en pensel och sedan färglagt med. Även här har jag embossat motivet, det gör det tryggare att färglägga för färgen stannar innanför det upphöjda stämpelmotivet.

Mycket vatten på bakgrunden med pensel och hämtade sedan färg från pulvret på craft sheet, Green Parade i blomman och bakgrunden, blad och stjälk Storm Cloud blandad med den förra.

Det är sååå himla roligt att färglägga med olika vattenbaserade medier. Det kommer mera Wonderland framöver! Stay tuned!

Inläggsförfattare: Karin

Nollåtta i Värmlandsexil sedan många år som inte kan vara utan färg, former och mönster. Skapar allt ifrån PL, kort, LOs till mixed media och artjournals. Har en faiblesse för cirklar. Inspireras av nya produkter och shoppar i ärlighetens namn nog mer än jag skapar.

1 reaktion på ”Shimmer Powders+Wonderland=sant

    Jeanette Kristina Wallén

    (27 mars, 2019 kl. 12:30)

    Såååå vackert!!! <3

Lämna ett svar