Använda både positiva och negativa diecuts

Jag älskar dies med stygn, speciellt om man vill rama in ett motiv så blir det så himla snyggt. Jag fick en ny favorit under vinterhalvåret när Lawn Fawn släppte Outside in Stitched Scalloped Circle (så svårt namn *smile*). Har använt den flitigt på ett antal kort på senaste tiden. Har ju dock insett att den lämnar en figur (den negativa delen av diecut figuren) efter sig som jag inte riktigt har använt hittills;

Men med tanke på att vi nu har tema ”återbruk” så tänkte jag att det var dags att ”gräva” fram dessa figurer (som jag ändå har sparat för de kan ju vara bra att ha). Jag började med att färga in dem med lite olika Distress Oxide inks och en mini ink blending tool.

Jag tyckte jag fick fram en hel del pastelliga påsklika färger av en del figurer så jag bestämde mig för att göra ett påskkort med Lawn Fawns senaste släpp Eggstra Amazing Easter. Jag färglade mina figurer med alkoholbaserade pennor och arrangerade dem i små scener runt kortet. Tyckte jag ville ha dit lite extra detaljer med stygn så jag klistrade fast de infärgade ”cirklarna” på ett vitt cardstock och använde sedan My Favorite Things Wonky Stitched rectangle.

Sedan monterade jag mina Lawn Fawn-figurer. Jag avslutade med lite extra bling i form av paljetter i rosa, gult och genomskinligt.

”Happy easter” kommer från samma stämpelset och är heat embossat med vitt embossingpulver från Hero Arts på svart cardstock.

Cirklarna som blev över i blått och turkost använde jag faktiskt till att montera tillbaka in i min orginalcirkel. Här är de använda ihop med Mama Elephants Tiny Heroes. Figurerna är färglagda med vattenbaserade pennor lika Distress MarkersStrathmore Bristol Smooth papper.

Här är det Distress Oxide Salty Ocean ihop med Blueprint Sketch som är bakgrund. Stjärnorna är heat embossade med silver embossing powder från Ranger. Hjälten är monterad med skumtejp för att få lite lyft från det övriga.

Här är det Distress Oxide Cracked pistachio ihop med Peacock Feathers som är bakgrund. Stjärnorna är heat embossade med gold embossing powder från Ranger. Hjälten är monterad med skumtejp för att få lite lyft från det övriga.

På detta sista kort så har jag bara använt den positiva delen av diecuten och färgat in bakgrunden med distress ink och monterat den bakom frontpanelen. Stadssiluetten kommer från ett My Favorite Things set som heter BB You’re Super.

Här är några exempel på kort där jag bara använt den positiva delen av diecuten (och då fick över den negativa som man kan spara till andra projekt som ovan). Här har jag använt Lawn Fawns Beary happy holidays och monterat den skridskoåkande björnen på en liten tråd så man kan ”snurra upp den” så när mottagaren öppnar kortet så gör figuren piruett efter piruett. Här finns ett tidigare inlägg som beskriver hur man gör detta. De stämplade figurererna är färglagda med vattenbaserade pennor lika Distress markers. Jag har även använt mönsterpapper från Lawn Fawn från Knit Picky Fall och Perfectly Plaid Chill.

Hoppas ni blivit lite inspirerade till att använda även de ”negativa” delarna av de dies ni har där hemma.

 

Inläggsförfattare: Marianne

Kortmakare med passion för "ink blending" och små söta djurstämplar. Smått besatt av allt Lawn Fawn och kan inte hjälpa att köpa söta mönsterpapper, bara för att ha dem hemma att klappa på.

Lämna ett svar