Watercolor doodles

Layering stamps är ger ju så otroligt fina resultat men ibland kan jag tycka att de är lite väl tidsödande plus att minsta lilla fel kan sabba hela motivet. Då tycker jag det är befriande med set som Watercolor doodles. Det är innehåller bara två lager, en kontur och ett lager för att fylla i konturen, och är skapat för att inte vara perfekt!

Jag tyckte de ganska skira blomstrena skulle göra sig bra som en bakgrund så jag har gjort två kort där jag stämplat de olika blomklustren över hela pappret. Färgerna är Altenews inks: Gentlemans gray, Pocketful of sunshine, Tropical forest och Golden sunset. Texter, pärlor och paljetter kommer ur de egna gömmorna.

Tanken med fyllnadslagret är ju att det ska se ut som vattenfärg. För att förstärka den looken så har jag på nästa två kort använt en variant av falsk akvarell: Jag duttar färg på stämpeln som vanligt, sprayar på lite vatten på stämpeln och sen stämplar jag. Jag håller stämpeln mot pappret en liten stund så att färgen ska kunna pöla sig lite och hinna sugas in i pappret. Till den här tekniken använder jag alltid distress ink eftersom de är gjorda för att reagera med vatten. Om du vill testa, tänk på att använda en vattenfast dyna, typ Versafine, till konturerna och ett papper som tål lite vatten. Canson är min personliga favorit.

Tack för titten och ha en fortsatt skön lördag!

Inläggsförfattare: Gunilla

Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

Lämna ett svar