FOOOOOOIL!!!!

Aaaaalltsåååå! Nya Foil Quill tillbehöret till Silhouette Cameo?! Har ni sett? Har ni provat?

We R Memorykeepers kom i vintras med nyheten om ett tillbehör som drivs via usb till de skärmaskiner som finns på marknaden (Silhouette, Brother, Cricut, Sizzix). Med i startpaketet kommer förutom lite foil, tippar i tre olika tjocklekar, lite washi och en liten metallplatta som skyddar skärlisten från värmen under tiden du förbereder ditt projekt.
HÄR hittar du produkten och kan läsa mer samt se en video! I webbshoppen finns också extra pakt med foil i mumsiga färger. WRMK säger att det bara fungerar med denna foilen, jag har inte testat med någon annan men det stämmer säkert.
I all enkelhet kan man säga att du nu kan foilera de mest fantastiskt intrikata mönster med lätthet och med perfekt resultat varje gång.

Här testade jag på akvarellpapper för att de som det fungerar med resistteknik, det gör det!

 

Jag fortsatte testa lite olika bakgrunder på olika papper och det blev ett gäng kort till slut!

 

Här körde jag med det finaste tippen på svart kortbas.  Maskinen hakade upp sig på sladden och hela mattan drogs tyvärr snett, därför är mönstret misslyckat. Men det fick bli ett kort ändå!
Ett tips är alltså att fästa sladden till värmetillbehöret med en liten tejpbit i locket eller så så den inte kommer ivägen.

 

Närbild…  Stansade ut ”HI” med Brush Alpha Die från Altenew i American Crafts Gold Texture Cardstock.

Lite paljetter limmade jag dit med matte multi medium. Paljetterna kommer från en 28 Lilac Lane blandning som heter Golden.

 

Här använde jag mig av en mycket detaljerad mandala som jag köpte i silhouettes egen designshop..  Använda guldfoilen som kom med i startpaketet och stansade sedan kanten med nya dien Just Stiching från Lawn fawn.
Stämplade happy happy och stansade ut Birthday i svart foam och svart glittercardstock och monterade dem ovanpå varandra för lite dimension.

Närbild på hur läckert den svarta cardstocken skimrar!

Också en design från Silhouette Store. Använde rosa foil den här gången på Neenah papper. Monterade rosa foil cardstock under och satte det sen på 3d-kuddar på en kortbas. Urenkelt men ser superfint ut!

 

Samma design som ovan med här använde jag guld på svart bakgrund och monterade några paljetter också. Det ger lite extra dimension!

 

 

999 kr är priset på foil quill startkit för dig som blir sugen. Det är en slant men wow, slut med kladd och utskrifter och annat när man vill foliera något. Du kan dessutom ta vilket typsnitt du vill på din dator och foliera den texten. Har man ingen cameo men blir sugen så kan Anna få hem det också och det går på några dagar bara.
Har man startkitet och blir sugen på foil i andra färger så hittar man ett urval HÄR.
Det ska fungera på trä, läder, chipboard etc också men det har jag inte hunnit prova ännu!

Inläggsförfattare: Malin

Pyssel för mig är avslappnande och rogivande! Vissa perioder pysslar jag massor, andra inte alls. Har sambo, tvillingar, otäckt många akvarellpaletter och massor av dammråttor... Kan inte vara utan Lawn Fawn, copic markers, distresser och dies och vattenfärger och colorado craft och stenciler och...och.. och... ja ni känner nog igen er! ;)

Lämna ett svar