Kort utan färglagt motiv

Hej allihop! Som ni redan vet är mina kollegor i Pysslotekets DT-gäng helt fantastiska på att göra kort. Deras kort med stämplar från My Favourite Things, Lawn Fawn, Mama Elephant och Altenew är fantastiskt inspirerande. Jag gör faktiskt också kort, vilket jag tänkte bevisa idag. Jag stämplar och färglägger också men idag har jag skapat utan stämpelmotiv och med en Paperdoll istället.

För det första så föredrar jag att skapa i stående rektangulär form, det spelar ingen roll om jag gör kort, scrappar eller skapar i någon journal. Jag använder kvadratiska pappersstorlekar också men trivs bäst rektangulärt. Därför älskar jag Anitas färdiga kortstommar i A6 eller som här, i storleken 10,5cm x 21cm.

Bakgrunden har jag skapat själv på ett tjockare cardstock som jag skurit ner så det är 0,5cm mindre än kortstommen. Jag började med att klistra på lite rivna sidor från en gammal boksida. Ovanpå dessa använde jag två olika stenciler. Den stora cirklarna har jag skapat med en stencil från  My Favorite Things och de små cirklarna är gjorda med en Tim Holtz-stencil. Jag har använt akrylfärg av olika märken, bland annat Deco Art. Inuti de stora cirklarna har jag stämplat lite slarvigt med stämpeln Solar and Lunar från Prima och som avslutning har jag stänkt med en turkos akrylfärg.

När färgen torkat trasslade jag lite sytråd bakom Paperdollen och valde ut en hälsning från Tim Holtzs Snarky Stickers. Ett enkelt kort men effektfullt, färgglatt och vintage på samma gång.

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Lämna ett svar