Kanske en Silhouette Cameo?

En hel del undrar vad grejen med en elektrisk skärmaskin är – varför ska jag ha en sån om jag redan har en Big Shot/Cuttlebug? Eller varför ska jag välja en sån framför en Big Shot/Cuttlebug? Den kostar ju faktiskt en rejäl slant.

Jag har inte valt bort en manuell stansmaskin för en Silhouette Cameo – jag har både och – för vill jag bara stansa ut något litet utan att behöva starta datorn så kan jag göra det. Cameon kopplar du alltså till din dator och använder programmet Silhouette Studio för att bestämma vad det är du ska skära ut. Jag gillar att stansa för hand också, men det finns flera fördelar med en Cameo jämfört med en stansmaskin:

  • Har du en stansmaskin och alfabetsdies är du fast i just det typsnittet och den storleken som diesen har – i en Cameo kan du ladda ner oändligt många alfabet att variera med och du kan dessutom ändra storleken på bokstäverna precis som du vill.

  • Tycker du att diesen med ord som finns är fina, men de finns inte med de ord du vill använda? Med en Cameo kan du ”skriva” ord och ”svetsa” ihop dem så att du kan skära ut ett helt ord på en gång.

  • Hittar du inte det motiv du vill ha som dies? Gör din egen skärfil av en bild (med vissa begränsningar såklart) och skär ut till dina projekt. Jag hittade en schysst silhuett som jag kunde göra till skärfil och använda på ett specialbeställt kort med Elvistema en gång:

  • Vill du skära ut egna/egendesignade texter/bilder/symboler i vinyl – inga problem, det fixar en Cameo!

Dessutom finns det roliga tillbehör till Cameon för den som vill lära sig mer och testa fler tekniker – t.ex. så kan du med en pennhållare få din Cameo att rita och med Foil Quill Starter kit kan du foliera texter/bilder i Cameon.

Om jag googlar på Silhouette Cameo på youtube så får jag upp en hel del träffar – det finns många instruktionsvideos att titta på om man känner att man inte är så bekväm med det tekniska. Jag har kollat på massor av youtubeklipp för att lära mig olika saker.

Så – om du funderar på att köpa en Cameo så kan jag varmt rekommendera den – det är en riktigt skojig och användbar leksak för en pysslare! 🙂

Pyssla lugnt!

Inläggsförfattare: Tettiz

Tettiz
Älskar att få färgkladdiga fingrar! Favoriten är gult, men jag skapar i de flesta färger. Gör kort, skapar i mina art journals, pillar med ATC - pysselperiodare med stor kärlek till akrylfärger, fågelmotiv och handskrivet. Till vardags lärare och håller även kurser för Pyssloteket (just nu online) bland annat kortmakeri, art journaling till ATC-skapande. :)

Kommentera