Samla in 500 kort till Äldrekontakt

Kommer ni ihåg mitt gästbloggsinlägg om insamlingen till föreningen Äldrekontakt i våras? Om inte kan du läsa om det här. Så nu är det dags igen och den här gången har vi ett mål – 500 st kort att dela ut på Alla Äldres dag, ett event i Stockholm, Malmö och Göteborg. Och om ni fortsätter till slutet av inlägget så finns det även ett finfint erbjudande att utnyttja i butiken (webb eller på plats) nu under helgen som kan sätta igång lite extra pysselskapande.

Överlämning av de insamlade korten i februari till föreningen Äldrekontakt.

Lite bakgrund
Jag heter Hillevi Nyberg och i våras samlade jag in kort till organisationen Äldrekontakt som arbetar för att minska ofrivillig ensamhet hos äldre genom att anordna regelbundna fikaträffar, föreläsningar per telefon med mera. Det är en ideell organisation så de flesta som arbetar med t.ex fikaträffarna är volontärer. De blev så oerhört glada av alla kort vi skänkte i våras att de hörde av sig igen och frågade om jag kan tänka mig samla in kort en gång till men denna gång med syfte att kunna lägga ett handgjort kort i varje goodiebag som ska delas ut på Alla Äldres dag. Det är en alldeles speciell dag som arrangeras en gång om året och bjuder in de äldre och alla volontärer till en gemensam dag för att fira ny vänskap på äldre dar. Årets tema för dagen är VÄNSKAP så korten bör gå i detta tema.

Eventet Alla Äldres dag
Själva eventen går av stapeln i Stockholm, Göteborg och Malmö under september och oktober. De räknar med ca 550 stycken gäster totalt. Det innebär att vi behöver samla ihop 550 kort! Första eventet är i Stockholm och då är det ca 300 kort som behövs. Deadline för att skänka kort är den 5 september. Till de andra eventen behövs ytterligare 250 kort och där är deadlinen lite senare, 19 september.

Skänka kort
Vill du vara med och skänka kort så kan du antingen skicka dem eller så finns möjligheten att möta upp om du bor i Stockholm (jag jobbar mitt i city så dagtid kan vi gärna ses för personlig överlämning). Annars bor jag i Täby och möts gärna där också. Har du vägarna förbi så går det jättebra att lämna kort i min brevlåda!

Min adress är:
Hillevi Nyberg
Yxgränd 3
187 53 Täby

Gå med i Facebook-gruppen
Jag startade gruppen ”Kortinsamling till förmån för Äldrekontakt” i våras och där hittar man all info om regler, adress att skicka till, deadlines mm. Jag visar alltid upp inskickade kort i gruppen och man får gärna lägga upp bilder under tiden man skapar för att inspirera andra. Vi är ca 80 medlemmar i dagsläget och jag hoppas givetvis att vi blir fler.

Om man inte har möjlighet att delta själv den här omgången får man gärna hjälpa till genom att dela gruppen/insamlingen med sina pysselkompisar. The more the merrier!

Kortproduktion pågår
Själv har jag samlat ihop lite kort som legat i lådorna ett tag och skänkt men till denna omgång blir det mycket nya kort. De här gjorde nu i veckan och fler andra är på gång. Ta gärna chansen att vara med och skänka kort för att förgylla någons dag.

25% rabatt i helgen
För att inspirera till ytterligare lite skapande så kör Pyssloteket nu i helgen 25% rabatt på ett antal produkter med temat VÄNSKAP. Rabatten gäller från fredag 30/8 kl. 00:01 till söndag 1/9 kl. 23:59. Rabatten gäller följande produkter (och så långt lagret räcker):
Stämplar
Mama Elephant – Friendship Sentiment
Ranger – Letter It Clear Stamp – Friendship (slutsåld)
Altenew – Crafty Friends
Mama Elephant – Tea with Friends (slutsåld)

Stämplar och dies
My Favorite Things – Frosty Friends – Clearstamps
My Favorite Things – Frosty Friends – Die-namics
My Favorite Things – Sweet Spring Friends – Clearstamps
My Favorite Things – Sweet Spring Friends – Die-namics

Dies
Lawn Fawn – Scripty Friends – Custom Die
My Favorite Things – Friend Duo – Die-namics

Man behöver ingen kod, rabatten kommer att synas när man lägger varan i korgen. Den syns alltså inte på artikelsidan utan i varukorgen.

Ta chansen och skänk kort
Ta gärna chansen att vara med och skänka kort för att förgylla någons dag.

Inläggsförfattare: Anna Pyssloteket

Har ägt Pyssloteket sedan 2009, och tillsammans med mitt fantastiska och fanatiska designteam utökat sortimentet och maximerat butiksytan till bristningsgränsen. :)

Lämna ett svar