Höstvibbar

Tänk att så snart skolstarten är här så börjar jag få höstvibbar och det spelar liksom ingen roll om det är 25 grader ute, det är nåt i luften (eller mitt huvud :-)) som gör att jag går in i hösttillstånd. Och då menar jag den underbara sortens höst med hög, klar luft, sol och överdådiga färger i naturen . inte sju grader och spöreng. Den sortens höst vägrar jag acceptera.

Givetvis återspeglar det här sig också i mitt skapande. Härom dagen letade jag fram mitt snyggast och bästa höstset och gjorde några kort. Stämpelsetet är en turnabout stamp från Concord & 9th som heter Thankful leaves. Den har ett år eller två på nacken och finns inte i butiken men den tillverkas fortfarande så maila Anna om du vill att hon tar hem en åt dig.

Jag färgade in mitt cardstock med Distress oxide inks innan jag började stämpla eftersom jag inte ville ha en vit bakgrund. Därefter stämplade jag turnabouten med samma fyra dynor som jag gjorde bakgrunden: Ground espresso, Rusty hinge, Peeled paint och Scattered straw (lite osäker på den sista….) Jag avslutade med ett lager av min Shimmesr spritz. Lite bling måste man ju ha! När allt hade torkat ordentligt stansade jag ut fem kvadrater och gjorde ett vattenfallskort, ett hemmabygge och inte med den nya Lawn fawn-dien. Dien gör det ju onekligen lite lättare men det är fullt möjligt att göra det själv. Till bakstycket använde jag en embossingfolder från Darice för att få lite struktur.

När jag använt de gottigaste bitarna från mitt stämplade cardstock så fanns det faktiskt en bit kvar som var tillräckligt stor för att vara användbar. Jag stansade ut ett hjärta med ”Outside in stitched hearts stackables” från Lawn fawn, kompletterade med en liten text från gömmorna och monterade på en grön bakgrund. Jag använde en naturfärgad kortbas (finns i A6, 6-pack och 50-pack, och kvadratiska 15*15) som jag skar ner så det färdiga kortet är bara ungefär 10*10 cm.

I stämpelsetet finns det även ett par, tre, små individuella stämplar som jag använde tillsammans med min egengjorda wreath builder template. Eftersom jag använde min Misti kunde jag dubbelstämpla varje motiv i två nyanser. Det går självklart utan Misti också men den gör det lite lättare att stämpla om när man inte blir helt nöjd första gången.

Avslutade med att embossa en text (från samma set) med guldembossing.

Någon fler än jag som är redo att ta emot hösten med öppna armar?

PS. Missa inte Pysslotekets tioårsjubileum. Vi firar i webbshoppen den 13/9 och i butiken den 14/9. Mer detaljer finns ->HÄR<-

Inläggsförfattare: Gunilla

Gunilla
Pysselnörd vars hjärta klappar lite extra för kortmakeri, tekniker och distress inks.

1 reaktion på ”Höstvibbar

    Profilbild

    Kerstin Sundmark

    (1 september, 2019 kl. 00:37)

    Jädrar i min akvarellåda så snyggt!

Kommentera