Summer in the city- Layout

Hej allihop! Då är vi inne i september och vi hoppas att det blir en fin sådan. Temat denna månad är som sagts ”finishing touches” eller det där lilla extra. Jag har just nu två saker jag bara måste ha med när jag gör något, annars känns inte alstret färdigt. Ni kommer se vad det är alldeles strax.

Dagens alster är en Lo med ett foto taget på Tower Bridge i London när jag och min familj var där sommaren 2017.

Jag har som vanligt börjat med att kladda ner ett vitt papper. Jag började att lägga ett ojämnt lager gesso ungefär där jag tänkt ha fotot. Sedan har jag använt Distress Oxides i blåa och blågrå nyanser för att matcha med fotot.

Sedan har jag placerat mönsterpapper, silkespapper och faktiskt torkad våtservett i en triangel runt fotot för att skapa blickfång. Dekorerat har jag gjort med blomstermotiv urklippta från die-cuts och Tim Holtz transparanta vingar samt Collage Words från Dina Wakley Media. Titeln är skriven med Label Letters.

Här ser ni mitt första måste. Färgstänk. Här har jag faktiskt stänkt både med de Oxides jag använt i bakgrunden men favoriten som hamnar på det mesta och även på den här layouten är stänk av svart akrylfärg.

Här är min andra finishing touch, sytråd. Använder det jämnt och tycker alstrena blir ”nakna” utan. Superkonstigt. Men det skapar en helhet.

Inläggsförfattare: Susanne

Susanne här! Vem är jag? En scrappare såklart i alla format och storlekar och mönsterpapper är min stora förälskelse. Extraknäcker dessutom inom andra delar av vår underbara hobby såsom kortmakeri, art journaling, mixed media, ATC, PL, planners och så vidare...

Kommentera